Početna stranica » IVONA STARČEVIĆ NA MARKO POLO FEST-u KORČULA 2024.

IVONA STARČEVIĆ NA MARKO POLO FEST-u KORČULA 2024.

Objavio Ivo
0 komentar

Ivona Starčević je rođena u Rijeci 2007. godine. Dolazi iz Fužina, a živi u Rijeci. Od malena obožava glazbu i željela bi u budućnosti ostvariti glazbenu karijeru. Polaznica je trećeg razreda Škole za primjenjenu umjetnost u Rijeci, smjer aranžersko – scenografski dizajner. Uz Osnovnu školu Ivanke Trohar u Fužinama pohađala je i Osnovnu glazbenu školu Ive Tijardovića u Delnicama.

Šest godina je učila svirati klavir, a uz strukovne sate klavira učila je solfeggio i glazbenu teoriju. Prvi svoj nastup je imala u suradnji sa profesoricom Tihanom Šmit na Musicool festivalu u gradu Krku, a sa zborom OGŠ nastupa u Delnicama.

Ivona piše i stvara glazbu za vlastite pjesme, a pritom započinje svirati akustičnu gitaru, ukulele i električnu gitaru. Čitanjem knjiga obogaćuje svoj vokabular i kvalitetu vlastitih pjesama. Piše pjesme na engleskom i hrvatskom jeziku. 2023. godine nastupa na 5. Međunarodnom glazbeno-poetskom festivalu u Fužinama.

Na 47. Regionalnoj Domijadi sa grupom ”Doma Učenika Sušak” nastupala je ove godine. Trenutno se priprema za prijemni ispit na glazbenoj akademiji MUZA u Zagrebu, vokalni smjer. Radišna je i ambiciozna osoba i voli učiti o svemu što je vezano uz glazbu. Od glazbenih žanrova posebno voli Jazz, Rock i Blues. Inspiracija su joj Damir Urban, Josipa Lisac, Đorđe Balašević, Oliver Dragojević i Toše Proeski.  

Na XXIX. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2024. godine predstaviti će se po prvi puta kao debitantica skladbom ”Život je ljubav” za koju glazbu i aranžman potpisuje Robert Grubišić a tekst Vjeko Alilović. /F.O./

 

Detaljnije  ''Jurika Show Band Cajti'' na XXIV. Marko Polo Fest-u Korčula 2019.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE