Početna stranica » KLAPA ”CAMBI” NA XXVIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2023.

KLAPA ”CAMBI” NA XXVIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2023.

Objavio Ivo
0 komentar

Klapa ”Cambi” osnovana je 1986. godine i od tada djeluju u sastavu KUD-a “Cambi” iz Kaštel Kambelovca. Naziv potječe od prezimena plemićke obitelji Cambi. Klapa postaje široj publici poznata 1991. godine svojim prvim nastupom u Omišu na Festivalu dalmatinskih klapa. Klapa ”Cambi” jedna je od najpoznatijih i najboljih dalmatinskih klapa što potvrđuju osvojene nagrade i priznanja među kojima izdvajamo:

Apsolutni pobjednici međunarodnog festivala u Veroni 1998.
Apsolutni pobjednici i osvajači Grand Prixa na 3. svj. Prvenstvu zborova u St.   

Petersburgu 2009. Godine.

Peterostruki pobjednici festivala dalmatinskih klapa u Omišu.
Višestruko nagrađivana na festivalu Večeri Dalmatinske pisme 1999., 2000., 2004., 2008., 2009. i 2010.
Dobitnici nagrade grada Kaštela 1998. za ukupan doprinos u kulturi i očuvanju

Baštine.
Dobitnici ukupno ”10 Porina”  – najvećeg hrvatskog glazbenog priznanja   

2000., 2002., 2005., 2007., 2008. I 2012. Godine.
Višestruki dobitnici nagrada na Šibenskoj šansoni 2008., 2009., 2010., 2017., 2018.
i pobjednici 2011. godine.

Osvajači Grand Prixa Festivala Dalmatinske šansone u Šibeniku za 2008. i 2009. godine.

Svakim svojim nastupom klapa ”Cambi” vrhunskim izvedbama, pjevajući tradicionalne dalmatinske i zabavne pjesme, uspjela je ostvariti sklad dalmatinske glazbene baštine i suvremenih glazbenih kretanja. U nastupima klape ”Cambi” osjeća se iskrena ljubav prema klapskom pjevanju što dodatno doprinosi kvaliteti njihovog izričaja, promicanju izvorne klapske pjesme izvedene na suvremeni način i proširuje krug slušatelja i gledatelja.

Klapa je u tome uspjela zbog svježine i originalnosti; zbog jednako sugestivnih izvedbi vremešnih standarda dalmatinske pjesme, ”baštinskog materijala” ili klapskih himničkih evergreena, ali i neponovljivih interpretacija pop-rock materijala Zlatana Stipišića- Gibonnija”, kao i drugih poznatih autora, a u novije vrijeme se i to vrlo uspješno dokazuje i u popularnoj glazbi sa vlastitim skladbama. U tome su se stilski etablirali, jednako moderno u odnosu na druge klape, kao što su to uvijek činili.

Detaljnije  Branko Medak i Klapa FD ''Kumpanija'' na 24. Marko Polo Fest-u Korčula 2019.

Njihove pjesme: ”Ne more mi bit”, ”Kriva karta”, ”Dugo nije pala kiša”, ”Popucale rebatine”, ”Od zipke do križa”, ”Jedna rič”, ”Sad kada došla si”… pojedinačno za sebe imaju nekoliko milijuna slušanja na popularnom servisu Youtube, a na dalmatinskim radio postajama u posljednje vrijeme imaju 4 hita godine u području popularne glazbe.

Klapa ”Cambi” zavrjeđuje punu pažnju kao jedini klapski crossover proizvod primjeren novom tisućljeću u kojega, izlišno je i kazati, ”Cambi” donosi i prtljagu najboljih iskustava klapske tradicije, ali i senzibilitet pop zvijezda svjesnih sadašnjeg i vremena i prostora.

U 2011. godini, slaveći 25 godina neprekidna rada, održali su niz spektakularnih koncerata diljem Hrvatske, među kojima teba izdojiti onaj Splitsku, na Poljudu ispred 15 000 ljudi, čime su postali klapa koja je održala samostalni koncert pred najbrojnijim auditorijem ikad. Njihova najnovija uspješnica – ”OD ZIPKE DO KRIŽA”, vrlo brzo postale je prihvaćena kao moderna himna Dalmacije.

2013 godine klapa ”Cambi” otvara još jedna glazbena vrata drugim klapama i hrvatskim izvođačima. Kao prva klapa odlazi u USA i Kanadu i daje koncerte pred američkom ali i iseljeničkom publikom. Ujedno iste godine drži i velike koncerte u Rijeci (dvorana Mladost), Zagrebu (Dom Sportova), ali i preuzima vođenje i revitalizaciju festivala Večeri Dalmatinske pisme, koji je zbog financijskih problema zapao u pred-stečajne neprilike. Od toga vremena Klapa više ne nastupa na festivalu kao aktivni natjecatelj, već kao domaćin.

Godine 2013. , klapa ”Cambi” dobiva i PORIN-a za najbolji album zabavne glazbe: ”Od zipke do križa”.

Godine 2013. klapa izdaje album ”AKO TAKO TRIBA BIT” s novim pomlađenim sastavom klape, a 2016. godine povodom 30 GODINA klape održava i slavljenički koncert u Lisinskom, Kaštelima kao i prigodno antologijsko izdanje 30 Godina klape, dvostruki CD.

Detaljnije  MUŠKA KLAPA ''GETA'' NA XXII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU PISME I VINA KORČULA 2017.

U svojim nastupima na Šibenskoj Šansoni 2017. i 2018. godine klapa je osvojila 3. nagradu publike. Dok je paralelno nastavila s samostalnom, van festivalskom promocijom svojih singlova među kojima su i dueti s domaćim poznatim glazbenicima: Miroslav Škoro, Hari Rončević.

Godine 2020. usprkos svim problemima klapa Cambi”objavljuje svoj 15. album i nosač zvuka ”DAJ DA BUDEM TVOJ”.

Na ovogodišnjem XXVIII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2023. godine, klapa ”Cambi” će se predstaviti festivalskoj publici sa svim svojim hitovima i uspješnicama u originalnom sastavu: Eduard Šegota 1. tenor, Jozo Delaš 2. tenor, Duško Britvić 2. tenor, Mislav Biočina bariton, Hrvoje Lozančić bas-bariton, Andrija Akrap bas, Dino Šimera bas, naravno uz Predsjednik društva – Ante Perišin – Tončika. /F.O/

Predstavljanje klapa ”Cambi” – Kaštel Kambelovac:

Klapa ”Cambi” – ”Ne more mi bit” – https://youtu.be/FzJN6TDkQCg

Klapa ”Cambi” – Oprosti mi jube – https://youtu.be/jG0UXdW735A

Klapa ”Cambi” – ”Od zipke do križa” – https://youtu.be/1hK2jxHxSYQ

Klapa ”Cambi” – ”Sad kada došla si” – https://youtu.be/W_uUaCm1L4o

Klapa ”Cambi” – ”Kriva karta” – https://youtu.be/4tr96JSMrTo  

Klapa ”Cambi” – ”Jedna rič” – Izvedba u živo –  Šibenik 2011. –  https://youtu.be/vNBj741NFsk

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE