Početna stranica » KLAPA ”SFIDA” DVOSTRUKI POBJEDNICI ”MLADOG OMIŠA” 2022. I 2023., NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2023.

KLAPA ”SFIDA” DVOSTRUKI POBJEDNICI ”MLADOG OMIŠA” 2022. I 2023., NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2023.

Objavio Ivo
0 komentar

Mješovita klapa ”Sfida”  je klapa Srednje škole Petra Šegedina u Korčuli. ”Sfida” je osnovana 2020. godine. Ime ”Sfida” preuzeto je iz viteške igre Moreška. Riječ ”Sfida” ili izazov, dio je plesa u kojem crni kralj izaziva bijelog (crvenog) kralja na dvoboj. Upravo taj izazov je bio održavati probe pjesmom u pandemijskim vremenima, ali s jedinom željom da klapa ostane vjerna svojem otoku i dalmatinskom izričaju s toga u potpunosti opravdavaju ime koje nose.

Sastav klape je mjenjan više puta zbog pandemije covida, koja je onemogućila održavanje Festivala mladih klapa u Omišu. Na I. Festivalu mladih klapa održanom u gradu Omišu 2022. godine ”Sfida” je u sastavu dvije djevojke i četiri mladića osvojila I. Omiškog zlatnog ”Grdelina”.

Voditeljica mješovite klape ”Sfida” profesorica Josipa Favro Kurtović, možda bi bilo značajnije reći odgojiteljica, jer biti predana i odgovorna voditeljica može biti samo majka koja zna i umije vokalno urediti i uskladiti mladi sastav klape, unatoč svim obiteljskim obavezama. Josipa je u skoro vrijeme vokalno i brojčano obogatila klapu, sada sa četiri ženska i četiri muška vokala. Uslijedila su velika odricanja pred sam kraj školske godine. Česte prove i odgovornost svih članica i članova klape u pohodu na još jedno odličje i veliki uspjeh. Nedavnim nastupom na II. Festivalu mladih klapa u Omišu 2023. godine mješovita klapa ”Sfida” je potvrdila svoje vokalne i klapske vrijednosti osvojivši tako u nizu i po drugi puta I. Nagradu i drugog omiškog ”Zlatnog Grdelina”.

Obzirom da je mješovita klapa ”Sfida” svojim prvim nastupom, izlasklom na pozornicu, ostavila publiku bez daha i uz gromoglasni pljesak s ovacijama obilježila XXVI. Međunarodni Marko Polo Festival 2021. godine kao i 2022. godine., sa dva osvojena ”Zlatna Grdelina” na mladom Omišu će nastupati i na ovogodišnjem XXVIII. Međunarodnom Marko Polo Fest-u na I. Festivalskoj večeri ”Pisma i vino” uz klapu ”Cambi”. Klapa ”Cambi” je na Festivalu klapa u Omišu sudjelovala 18 puta i osvojila 21. Natjecateljsku nagradu. 4 puta su bili apsolutni pobjednici a jednu godinu su osvojili I. Nagradu.

Detaljnije  ''ČARSKI POŠIP'' JE ŠAMPION XXVIII. MEĐUNARODNOG MARKO POLO FESTA KORČULA 2023.

Mješovita klapa ”Sfida” se prije Marko Polo Festa, još jednom vraća na veliki ”Omiš” u Večer novih skladbi. Festivalski odbor im želi svu sreću, da se vrate sa još jednom vrijednom nagradom./F.O./

 

PREDSTAVLJANJE MJEŠOVITE KLAPE ”SFIDA” – IZVEDBE U ŽIVO

”To je bilo nasloveh” – https://youtu.be/yPV-SMY9Kw8

”Kad bi srela dušu tvoju” – https://youtu.be/71TGjbO8tzs

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE