Home Festival KRISTINA PAMUKOVIĆ I KLAPA ”PORAT NA MARKO POLO FESTU OD 20. – 22. SRPNJA 2018.

Kristina Pamuković dolazi iz grada Korčule. Ima 33 godine, diplomirani je odgajatelj predškolskog odgoja. Glazbom se bavi od svoje sedme godine, kada prvi put sudjeluje na dječjem showu ”Turbo Limach Show”. Na prvom sudjelovanju u emisiji pobjeđuje i ulazi u drugi krug. Korčulanskoj publici predstavila se na dječjem festivalu ”Korčulansko dite”. U to vrijeme upisuje Osnovnu glazbenu školu Luke Sorkočevića i završava smjer klavira. Do današnjeg dana je bila članica četiriju ženskih klapa s otoka Korčule. U prvoj ženskoj klapi ”Revelin”, čija je bila članica osvaja mnoge domaće i inozemne nagrade ”FDK Omiš” i ”Festival zborova i klapa u Veroni”. Trenutno pjeva u mješovitoj klapi ”Koštil” iz Pupnata i u glazbenom sastavu ”Kratki spoj”. Na 23. Marko Polo festivalu će se zajedno sa muškom klapom Porat predstaviti s pjesmom „Zaljubljeni smo ti i ja“ za koju tekst i glazbu potpisuje Jure Perdija Bura na aranžman Stipce Kalogjere.

Muška klapa ”Porat” nam dolazi iz Lumbarde na otoku Korčuli, iz male ali turistički atraktivne i vesele općine na krajnjem jugu otoka Korčule s prekrasnim pješčanim plažama i vrhunskom ali i endemičnom vinskom vrstom ”Grk”.  Interesantno je za čuti ali još više i ponosno za reći kako je nekoć malo mjesto Lumbarda a danas izvrsnom natalitetnom politikom iznjedrilo u kratko vrijeme dvije vrhunski izbalansirane i posebne muške klape. Dapače, za istinu reći, njihova glazbena fronta je u ovo vrijeme zapravo ponajviše usmjerena ka izvedbi i uspjehu na Festivalu klapa u Omišu, što ih u još jednom segmentu krasi kao prave glazbene, tradicionalne, uporne i vrsne pjevačke talente ponikle iz duše korijena, nastavljajuć tradiciju klapskog pjevanja svog mjesta. Osjetljiv, nježan i izbalansiran prizvuk klape ”Porat” se je upravo dogodio 16. lipnja u Bolu na otoku Braču na Večeri klapa debitanata gdje su osvojili ”Kamen sreće” – Prvu nagradu za najuspješniju debitantsku klapu. Ova nagrada ih zapravo vodi na daljnja natjecanja na izbornim večerima 51. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2017.  Na isti način s velikim radom upornošću i odricanjima izborili su i u 2018. Godini finale 52. FDK Omiš i to 21. srpnja a 22. srpnja su sa Kristinom u Superfinalnoj večeri  na XXIII. Međunarodnom Marko Polo festivalu. I ovom prigodom, želimo im najbolji plasman na FDK Omiš 2018. /F.O./

Detaljnije  CRISTINA LUBIANA NA PRAVOM PUTU

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE