Home Festival MILE PERKOV I ZLATNI OTOK d.o.o. OSVOJILI MARKO POLO FEST KORČULA 2018.

U nedjelju  (22. srpnja 2018.) je na prepunoj Plokati održana Superfinalna večer  na kojoj se je natjecalo 25. inozemnih i domaćih pjevača, grupa i klapa.

Pjevalo se je u živo uz pratnju festivalskog banda ”Vrijeme ljubavi” koji već niz godina prate sve izvođače Marko Polo Festivala.

Ovogodišnje 23. po redu festivalsko izdanje je prezentiralo zaista raznolikost glazbenog sadržaja jer su sudionici i natjecatelji festivala bili iz Republika: Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Republike Hrvatske. Pljesak publike je bio odgovor na svaku skladbu što još jednom potvrđuje ne samo vrijednost skladbi i izvođača već i

korčulanske publike i mnogobrojnih inozemnih gostiju na festivalu. Nagradu za najboljeg debitanta, osvojila je Tina Roščić skladbom ”Ti” a nagradu glasovanja na društvenim mrežama austrijanka Lejla Imamović skladbom ”Kiša pada”. Nagradu za najbolji tekst je dobila Lucija Rajnović za skladbu ”Dota” a za aranžman Cristina Lubiana za skladbu ”Sunce moje ukradeno”.

Nagradu za cijelovito glazbeno dijelo dobila je Dragana Kajtazović i skladba ”Sjajna Putovanja”. Najbolji internacionalni izvođač je Božidar A. Kolerič i skupina ”Draž” skladbom ”Dušo moja”.

Neobična skladba ”Ti” u izvođenju mlade osječanke Mia Reba osvojila je nagradu radijskih postaja. Nagradu za očuvanje dalmatinske pjesme osvojila je Kristina Pamuković i klapa ”Porat” skladbom ”Zaljubljeni smo ti i ja”. Nagrada umjetničkog direktora festivala pripala je kralju Hrvatske šansone Hrvoju Hegedušiću za skladbu ”Vjerujem u tebe”.

Treću nagradu publike podjelili su Nenad Kumrić Charlie skladbom ”Opaka vrimena” i ”Intrigo band” za skladbu ”Kad si tu”.

Treću nagradu žirija osvojila je grupa ”Vrijeme Ljubavi”. Drugu nagradu publike podjelili su Nenad Vetma skladbom ”Anđeli neka te prate i Petar Dabelić skladbom ”Moje si more”.

Detaljnije  VOLJEN GRBAC I TEA VUČAK OSVOJILI GRAND PRIX 27. MARKO POLO FESTA – KORČULA 2022.

Drugu nagradu žirija osvojio je Mirko Švenda Žiga skladbom ”Budi pored mene” a prvu nagradu publike Srđan Hrnić prekrasnom skladbom ”Fala”.

Prvu nagradu žirija osvojio je izvrstan tenor Ivica Šeperić za skladbu ”Ispod Marjana”.

Dobitnik Grand Prixa ovogodišnjeg 23. Festivalskog izdanja je Mile Perkov za veliki festivalski hit ”Suze za Dalmaciju”. Na ovogodišnjem Marko Polo Festivalu su prezentirana, kušana i ocijenjena vina 15. Proizvođača vina pristiglih iz Republike Slovenije i Republike Hrvatske, te su dodjeljene skupne nagrade proizvođačima za bijela, crna i slatka vina. Prvu nagradu za slatka vina osvojili su Iločki Podrumi d.d. – Ilok. Prva nagrada za najbolja bijela vina pripala je vinariji PZ Pošip iz Čare na otoku Korčuli. Prvu nagradu za najbolja crna vina osvojila je vinarija PZ Putniković s poluotoka Pelješca a Šampion ovogodišnjeg festivala i dobitnik Grand Prixa je proizvođač vina sa otoka Hvara Zlatni Otok d.o.o. /F.O./ Fotografije – Marko Mišo Mujan

SUPERFINALNA VEČER I. DIO

https://web.facebook.com/dalmacijaonline/videos/1801833889883879/?q=dalmacijaonline

SUPERFINALNA VEČER II. DIO

https://web.facebook.com/dalmacijaonline/videos/1801895803211021/?q=dalmacijaonline

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE