Home Festival MJEŠOVITA KLAPA ”KOŠTIL” NA XXVII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2022.

MJEŠOVITA KLAPA ”KOŠTIL” NA XXVII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2022.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Mješovita klapa ”Koštil” je osnovana 2016. godine.

Njegujuć izvornost, tradiciju i originalan otočki i dalmatinski a’capella pripjev, ova autentična klapa djeluje u sklopu aktivnosti Viteškog udruženja ”Kumpanija” – Pupnat.

U sastavu koji djeluje nepune dvije godine ostvarili su izuzetne rezultate nastupima na raznim smotrama i festivalima. Posebno ističemo njihov nastup na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2021. godine gdje su u jakoj konkurenciji ostvarili zapažen rezultat. Na Festivalu klapa Dubrovačko – neretvanske županije osvojili su 3. Nagradu stručnog žirija i 3. Nagradu publike. Ono što klapu ”Koštil” posebno obilježava je međusobno prijateljstvo a ono što je čini tradicionalnom je velika ljubav prema klapskoj pjesmi.

Osobita zanimljivost i posebnost  klape ”Koštil” nije samo u predznaku već i u mješovitosti njenih članica i članova koji dolaze iz skoro svih naselja otoka Korčule; Pupnat, Korčula, Blato i Lumbarda. Voditelj klape je Ivo Batistić. /F.O./

Detaljnije  TOMISLAV ŠKARA NA XXVIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTU – KORČULA 2023.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE