Početna stranica » MJEŠOVITA KLAPA KUMPANIJA NA XXIV. MARKO POLO FESTU KORČULA 2019.

MJEŠOVITA KLAPA KUMPANIJA NA XXIV. MARKO POLO FESTU KORČULA 2019.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Klapa ”Kumpanija” osnovana je pri FD Kumpanija u Veloj Luci 2007. godine.  Tijekom trinaest godina rada imala je velik broj nastupa, od raznih promocija, izložbi, koncerata, do nastupa na međunarodnim festivalima i u televizijskim emisijama.  Gostovala je širom Hrvatske, ali i u raznim evropskim državama: Slovenija, Crna Gora,  BiH, Italija , Albanija, Češka… Na međunarodnom festivalu u Veroni 2010. godine osvojila  je ”Srebrni pehar” u kategoriji izvornog a’capella pjevanja a u Perastu 2007. godine ”Zlatni grb Perasta”. Klapa ”Kumpanija” snimila je i CD ”O jubavi i materi” koji je veoma dobro ocijenjen i prihvaćen od ljubitelja klapske pjesme. Ova Velo Luška klapa njeguje izvorno pjevanje svoga kraja, ali i novije obrade zabavne glazbe. Surađuje sa svojim velolučaninom, uspješnim skladateljem Vinkom Barčotom i rado izvodi njegove skladbe.                                                                                                       

Mješovita klapa ”Kumpanija” je u protekloj godini na Festivalu klapa Dubrovačko – neretvanske županije osvojila čak dvije nagrade: ”Plaketu Dinko Fio” za najbolju izvedbu izvorne glazbe i ”Srebrnu plaketu žirija”.  Čitav opus glazbenom stvaralaštvu, posebice klapskom pjevanju na otoku Korčuli – u Veloj Luci i u Dalmaciji, bio bi nezamisliv bez spomena na velikana klapske pisme Dinka Fia ali isto tako i njegove živuće desne ruke koja je mnoge klape iznjedrila kroz mnoge festivale a ponajviše ”Omiški” a to je zasigurno ”meštar” Janes Vlašić.

O Janesu bi zaista mogli puno pisati, jer je zapravo njegov svaki dan na području glazbe događaj. Zamislite, koliko bi onda bila debela Vlašićeva antologija i životopis.

Detaljnije  DARIO DARKO CIPRIJAN NA MARKO POLO FEST-u – KORČULA 2020.

Pored nastupa na prvoj i drugoj festivalskoj večeri klapa ”Kumpanija” će na ovogodišnjem XXIV. Festivalskom izdanju nastupati i u superfinalnoj večeri ”Melodije Marka Pola” na kojoj će uz našeg dalmatinskog slavuja Branka Medaka izvesti skladbu ”Pisma tvoje pisme”. Pisma koja zasigurno obilježava život našeg umjetnika predanog pismi, privrženog škoju, obitelji i Dalmaciji, našeg dragog i Hrvatskog ”Galeba”. /F.O./

 

PREDSTAVLJANJE MJEŠOVITE KLAPE KUMPANIJA:

 

Jubin te –     https://youtu.be/7ibvmnITSFA  

Ne diraj moju jubav –   https://youtu.be/IlyiD1chh38                                 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE