Početna stranica » NOVO SADSKI KANTAUTOR NEMANJA NEŠIĆ NA XXVII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2022.

NOVO SADSKI KANTAUTOR NEMANJA NEŠIĆ NA XXVII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2022.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Nemanja Nešić je rođen 1976. godine u Novom Sadu, gdje je završio Akademiju umjetnosti smjer kompozicija i dirigiranje. Po struci je diplomirani kompozitor, kantautor i pjesnik koji od 1991. godine aktivan na glazbenoj sceni Novog Sada, Vojvodine i regije. Kao autor glazbe i tekstova vodio je dvije glazbene grupe ”Revir” i ”Mali princ”, sa kojima objavljuje pet glazbenih albuma u vremenu od 1994. – 2014. godine. 2004. godine izdaje prvi samostalni kantautorski CD album. Ove godine objavljuje novi kantautorski CD album pod nazivom: ”Na novom putu”.

Kao profesionalni kompozitor i glazbeni poeta, objavio je više glazbenih izdanja u izdanju izdavačke kuće ”Croatia Records” gdje je pisao glazbu na tekstove pjesnika koji su mu bliski: ”Sve što slutnja šapne”/Dobriša Cesarić – Croatia Records 2017., ”Valovi”/Enes Kišević – Croatia Records 2021., ”Nove senke”/Miloš Crnjanski – ”Asocijacija gitarista Vojvodine” 2020., ”Jabuke ptice tamburice”/Miloš Galetin – ”Asocijacija gitarista Vojvodine” 2018., ”Jučerašnji svet”/”Kreativni centar Vigvam” – 2021. Nemanja je izdao CD kompilaciju sa 60 pjesama posvećenih poetama sa prostora bivše Jugoslavije od XIX. stoljeća do danas u suradnji sa pjesnikom i kantautorom Milošem Zubcem.

Na području klasične glazbe 2018. godine sa pijanisticom Majom Alvanović snima deset nokturna za klavir u izdanju ”Asocijacije gitarista Vojvodine”. Kao kao kantautor s vlastitim skladbama 2018. i 2021. godine nastupa na ”Chansonafestu” u Zagrebu kao i na drugim kantautorskim književnim festivalima u regiji. Nemanja komponira i na području primjenjene glazbe gdje je za kazališne predstave više puta i nagrađivan.  U vlastitom studiju piše glazbu za televiziju, radi kao producent, aranžer i instrumentalista koji surađuje sa mnogim glazbenicima iz Republike Srbije i cijele regije. Napisao je tri knjige: ”Revir” – jedna priča 2011. godine (biografija grupe), 2019. godine ”Sa druge strane oka” (zbirka pjevanih stihova) i 2021. godine ”Nove daljine” (zbirka pjesama).

Jedan je od osnivača ”Omladinskog kantautorskog festivala” koji se od 2019. godine održava u Novom Sadu. Jedno vrijeme je radio kao profesor Kontrapunkta i Harmonije u glazbenoj školi ”Isidor Bajić” u Novom Sadu. Od 2007. godine radi u Pokrajinskoj vladi u Sekretarijatu za kulturu kao savjetnik na području glazbenog stvaralaštva.

Na ovogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina, koji će se u gradu Marka Pola Korčuli održati od 15. – 17. srpnja 2022. godine, Nemanja Nešić će se predstaviti po prvi puta kao kantautor zanimljivom skladbom: ”Noći besane” za koju potpisuje glazbu, tekst i aranžman a skladba će se osim na Festivalskom CD izdanju naći i na njegovom ovogodišnjem novom albumu. O njegovom stilu i glazbenoj kulturi možemo dugo pisati ali ipak Nemanju treba čuti i doživjeti. /F.O./

 

PREDSTAVLJANJE NEMANJA NEŠIĆ:

”Veče” – https://youtu.be/2J-hgFIYDmk

”Što sam ja sebi” – https://youtu.be/DZPs4WOT_hM

”Jesen u Zagrebu” – https://youtu.be/bKjcJ14zG3E

”Velik kao dijete” – https://youtu.be/nXDXM8YPt08

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE