Početna stranica » ODRŽANA I. VEČER MARKO POLO FESTA 2021. U RAČIŠĆU.

ODRŽANA I. VEČER MARKO POLO FESTA 2021. U RAČIŠĆU.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Sinoć, 17. srpnja 2021. godine u Gradskom naselju grada Korčule Račišću, mjestu korčulanskih moreplovaca održana je I. večer međunarodnog Marko Polo Fest-a ”PISMA I VINO” Korčula 2021 . U mjestu koje je iznjedrilo niz uspješnih generacija kapetana, noštroma i oficira broda ”od prove i krme”, koji su svoje živote urezali u more okuseći ”kruh sa 7 kora”, ne vidjevši tako na mjesece svoje supruge i obitelji a ponajviše svoju djecu kojoj su račiške majke bile i otac i mati.

Uzvanicima i gostima, izvođačima, račiškama i račišćanima koji su festival pratili iz svojih kaleta, račiške rive, sa prozora svojih kuća obratio se je na poziv voditelja festivala Nile Miličić Vukosavić i Denisa Šabića gospodin prof.  dr. sc. Dragan Kovačević potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam.

 

Istaknuo je: ”Svaka manifestacija zlata vrijedi, jer bez ulaganja i promocije vina, pjesme i našeg cijelovitog gospodarstva nema ni zajedničkog uspjeha, posebice u turizmu koji je jedan od najvećih Hrvatskih aduta. Unatoč vremenu Covida naš turizam u odnosu na 2020. godinu ima rast i to nas posebno veseli naglasio je pohvalivši Marko Polo Fest i njegovog dvadesetšetogodišnjeg organizatora kao trajni primjer, kako i na koji način treba ići dalje”.

Gradonačelnica Grada Korčule Gospođa Nika Silić Maroević prigodnim riječima i na tradicionalan način je otvorila XXVI. Međunarodni Marko Polo Festival pisme i vina Korčula 2021., naglasivši kako se ponovo i narednih godina vidimo u našem Račišću.

Na a’cappella večeri pisme i vina pod umjetničkim rukovođenjem ”meštra od klapa” Janesa Vlašića u Račišću nastupali su: Ženska klapa ”DIVNA” iz Trpnja, mješovita klapa ”FD KUMPANIJA ” iz Vele Luke, mješovita klapa ”GETA” iz Orebića i mlada mješovita klapa ”SFIDA” iz grada Korčule koja je posebnim žarom izvedbe ovacijama u potpunosti osvojila uzvanike i goste festivala.

Zbog smrtnog slučaja u obielji Franić glazbeni program je skraćen tako da na prvoj večeri nije nastupala grupa ”TRIO GUŠT” a Festival je putem voditelja izrazio duboko suosjećanje zbog gubitka člana obitelji i dugogodišnjeg pomorca koji je bio omiljen Račiškom Puku. Večeras u nedjelju 18. srpnja 2021. godine s početkom u 21:00 sat u Gradskom naselju Žrnovo na  ”Postranskoj Pijaci” započeti će II. Festivalska večer ”MELODIJE MARKA POLA” na kojoj će nastupati mnogobrojni inozemni i domaći izvođači u izvođenju 22. nove skladbe. Organizator festivala moli sve izvođače, uzvanike i goste festivala da se pridržavaju i u potpunosti poštuju epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite. Obzirom da se festival održava na otvorenom prostoru ističemo kako je dozvoljen maksimalan broj posjetitelja od 100 ljudi. /F.O./

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE