Home Festival PETAR ŠEGEDIN NA XXVII. MARKO POLO FEST-U KORČULA 2022.

PETAR ŠEGEDIN NA XXVII. MARKO POLO FEST-U KORČULA 2022.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Petar Šegedin je rođen 2005. godine. Izuzetan je glazbeni talenat, koji i matematičke zadatke riješava pjesmom. Završio je osnovnu školu Ante Curać ”Pinjac” i osnovnu glazbene školu ”Petra Kanavelića” smjer klavir,  kod profesorice Dine Nobilo i solfeggio kod profesorice Tihane Penjak i profesora Gorana Miloševića u gradu Korčuli. Kao sedmogodišnji dječak u duetu sa Zoricom Andijašević osvaja II. Nagradu publike na Marko Polo Festu 2013.

Kao solista skladbom ”Za ljubav rođeni” 2014. godini osvaja II. Nagradu žirija. Iste godine na festivalu ”Slavuj Karmelenga” u Gradu Trogiru, osvaja posebnu nagradu žirija kao najmlađi izvođač i debitant festivala koju mu je posebno uručio gospodin Duje Coce, brat našeg slavnog tenora Vinka Coce. Na XX. Marko Polo Festu 2015. godine u duetu sa ocem i skladateljem Ivanom Šegedinom za skladbu ”Idem ti ja” osvaja II. Nagradu i srca publike. Nastup na serijalu ”Lijepom našom” u izvedbi skladbe ”Korčula je biser mora” obilježio je dugim aplauzom.

Za skladbu  ”Turbo mašina” 2016., godine osvaja III. Nagradu publike.  Na XXII. Marko Polo Fest-u 2017. godine zajedno s čuvenom korčulanskom klapom ”Ošjak”, laureatima i višegodišnjim pobjednicima ”Omiškog festivala” za skladbu ”More moje ti mi dušu griješ” osvaja II. Nagradu publike. 2018. godine za skladbu ”Živi sine u životu”  u duetu s ocem osvajaju III. Nagradu publike. 2019. godine za skladbu ”Bit ću Moreškant” pamtimo njegovu izjavu: ”Meni nagrade ne trebaju. Volim pjesmu, druženje i publiku. To je sve.” S ovim riječima i ako ne bati ”Morešku” Petar je zaista postao Moreškant., jer svoju ljubav pjesmom redovito poklanja svom voljenom gradu Korčuli i ”svim generacijama korčulanskih moreškanata”, kako ih je autor skladbe čuveni hitmaker Neno Vilović poredao u pjesmi.

Detaljnije  ŽENSKA KLAPA ''NAVA'' NA XXII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU PISME I VINA KORČULA 2017.

Na XXV. Marko Polo Festu izvodi skladbu ”Tebe dišem” koju u vlastitom studiju aranžira s kolegom Antom Vitaićem na teksta Željke Galić i dobiva Nagradu Umjetničkog direktora festivala a na XXVI. izvodi skladbu ”Ne budi me”. U međuvremenu Petar Šegedin nastupa u dvije mješovite klape: Klapa ”Ivo Lozica” iz Lumbarde i klapa ”Sfida” iz Korčule. Klapa ”Sfida” je nedavno na ”I. Smotri dječjih klapa” koja je održana u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja u Omišu osvojila I. Zlatnu Nagradu u kategoriji B do 18. godina. Na ovogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2022. Petar Šegedin će se predstaviti skladbom ”Nema smisla živit a ne volit” za koju potpisuje glazbu i tekst a aranžmana Ante Vitaić   /F.O./

 

Predstavljanje Petar Šegedin:

”More moje ti mi dušu griješ” https://youtu.be/keui-GBWxec

”Moje sunce” https://youtu.be/LAE-4JSV2zE

”Za ljubav rođeni” https://youtu.be/881ZiAS4NxI

”Idem ti ja”  https://youtu.be/YmWhdaqARWI

”Tebe dišem” – https://youtu.be/I1W6LZSUa2Q

”Lipo ima Korčula”  https://youtu.be/IyL422EZwK4

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE