Početna stranica » PROŠLOGODIŠNJI POBJEDNIK MARKO POLO FESTA MILE PERKOV I NA 24. MARKO POLO FESTU 2019.

PROŠLOGODIŠNJI POBJEDNIK MARKO POLO FESTA MILE PERKOV I NA 24. MARKO POLO FESTU 2019.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Mile Perkov je rođen 1980. godine u Šibeniku. Sa nepunih šest godina pjeva u malom zboru katedrale svetog Jakova u Šibeniku. Završio je osnovnu glazbenu školu Ivan Lukačić u Šibeniku na tromblonu. Po završetku osnovne škole pohađa Policijsku akademiju u Zagrebu gdje postaje i solist u zboru pitomaca Policijske akademije. Prvi ozbiljan solistički nastup bilježi u hramu Hrvatske kulture, dvorani Vatroslava Lisinskog 30. 05. 1998. godine u izvođenju skladbe ”Oče naš”. Nakon završene akademije Mile radi u aktivnoj službi MUP-a od 1999. do 2017. godine kao inspektor od Dubrovnika do Šibenika. Ima jedna anegdota koju su u šali uputili njegovi prijatelji i poznanici a koje se Mile rado sijeti, dok je paralelno pjevao po gažama i bio u službi MUP-a : ”Po danu oni meni pjevaju a navečer ja njima”. Bio je član klapa: “Logorun” – Tribunj, “Mirakul” – Vrpolje  i ansambla ”Bracera”.

Sa ansamblom ”Bracera” 2011. godine Mile skladbom s istoimenog kantautorskog albuma ”Kada zaspe svića” nastupa na Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu gdje osvajaju drugu nagradu publike. Prvim singlom ”Dalmacija plače, Dalmacija piva” nastupa na Opuzenu 2015., kada zapravo kreće u solističku glazbenu avanturu. Godinama je Mile pokušavao uskladiti glazbeni i inspektorski posao u šibenskoj policiji, međutim glazba je prevladala svaku njegovu misao i potekla venama poput pravog dalmatinskog crnjaka. Prateći njegovu glazbenu karijeru, slobodno možemo reći kako ovaj talenat nije napravio grešku što će uskoro i vrijeme pokazati. 2016. godine u izdanju izdavačke kuće ”Dancing bear” izlazi njegov drugi singl ”Kriva je” a 2017. treći singl ”Lipša od sviju”.    

Na prošlogodišnjem 10. CMC festivalu zabavne glazbe u Vodicama predstavio se je po prvi puta skladbom ”Ajmo prijatelji” u autorskoj kombinaciji i na tekst N. Ninčevića, glazba I. Buljan i aranžman T. Lasan. Na XXIII. Međunarodnom Marko Polo Fest-u u Korčuli prošle godine Mile izvodi zanimljivu skladbu ”Suze za Dalmaciju” i osvaja Grand Prix festivala. Na ovogodišnjem XXIV. Marko Polo Festu Mile Perkov će izvesti skladbu ”Nema doma” za koju potpisuje glazbu i tekst a aranžman Ante Toni Lasan, jedan od najproduktivnijih autora posljednjih godina u Hrvatskoj.  /F.O./

 

Predstavljanje Mile Perkov:

Suze za Dalmaciju – https://youtu.be/lgPgxdKch6Y

”Kriva je” – https://youtu.be/noetq30n1Ws

”Dalmacija plače, Dalmacija piva” – https://youtu.be/sXiyn-1Gokw

”Pisme za dušu Mile Perkov u živo” – https://youtu.be/Mg4eVQsGyng

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE