Početna stranica » SLOVAČKA PJEVAČICA ”BOŽANKA” NA XXVIII. MARKO POLO FEST-u KORČULA 2023.

SLOVAČKA PJEVAČICA ”BOŽANKA” NA XXVIII. MARKO POLO FEST-u KORČULA 2023.

Objavio Ivo
0 komentar

Božena Verešová Slovačka je pjevačica koja nastupa diljem svijeta pod umjetničkim imenom ”Božanka”. Dolazi nam iz prelijepog grada Trenčina u Slovačkoj gdje je i rođena. Još od ranog djetinjstva u Glazbenoj školi započinje svirati violinu a nakon toga i gitaru.

Ipak od svih instrumenata njen vokal je postao dominantan u njenom osebujnom glazbenom životu. ”Božanka”je  zapravo ambasador Dalmacije i dalmatinske pjesme. Izdala je 13 samostalnih CD izdanja u kojima dominira dalmatinska pjesma. Za izuzetno dobru prodaju dobila je ”IFPI” nagradu i ”Zlatnu ploču”. Najveći razlog zbog čega voli i pjeva Dalmaciju i dalmatinsku pjesmu je što je sa 22. godine imala vezu i ljubav sa Hrvatom. Živili smo u Zagrebu, Bratislavi, Beču i Munchenu. 

Kada već nije ostala zajedno u braku u srcu joj je ostala ljubav i obzir prema preljepoj Republici Hrvatskoj, dragim ljudima, moru i najvažnije hrvatskim pjesmama.

”Božana” već 10. godina nastupa na čehoslovačkoj glazbenoj TV Šláger, gdje pjeva pjesme Dalmacije i Hrvatske, pjesme s mora.

Sa televizijom TV Šláger pripremali su i programe za gledatelje iz Crne Gore u Ulcinju, Sutomore, Boka Kotorska i Budva.

Sa njenim managerom i kolegom Martinom Jakubcom nastupaju u popularnom programu “Jadran Show” i u programu “Repete Navraty”, gdje nastupaju sa najpoznatim pjevačima u Slovačkoj, kao naprimer Dušan Grúň. Robo Kazík. Peter Stašák. Eva Máziková i drugi.

Za  Češke i Slovačke TV ”Božanka” je snimila mnoge spotova  u gradovima:  Poreč, Crikvenica, Senj, Novi Vinodolski, Umag, Vrsar, Pag, Novalija i Korčula.

Prije dvije godine je započela suradnju sa Raymondom Ruićem, koji je domaći poznati kompozitor i glazbenik. Sa  njegovim timom i glazbenikom Vladanom Živančevićem i pjesnikom Ivanom Glišićem, je snimila na slovačkom jeziku Ryomondov največi hit “Ulica jorgovana”, koji će prezentirati na slovačkom festivalu ”Zlatni šlager” novih pjesama u glazbenom spektaklu TV Šláger. Na prošlogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu u gradu Korlčuli ”Božanka” se je predstaviti svojom novom skladbom ”Opojna noć”.

Detaljnije  MJEŠOVITA KLAPA ''KOŠTIL'' NA XXVIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2023.

Na XXVIII. Međunarodnom Marko Polo Festu  Božanka će izvesti skladbu ”Korčula u srcu” za koju potpisuje tekst Božanka Varešova, glazbu Karol Halan  a aranžmana Igor Kulich.

”Ljudi u Slovačkoj vole Vaše pjesme i zbog toga mi je drago, da mogu biti bar ovako, stalno u vezi sa Vašom lijepom  zemljom, koja mi je ostala u srcu a najviše moj dragi Spliti Korčula….. /F.O./

 

Predstavljanje ”Božanke” na Hrvatskom jeziku

”Nema više ljubavi” – https://youtu.be/PF-ZenBFunw

”Zora je” in live  – u živo – https://youtu.be/73hWVhbLISA

”Dala bi ti dala” – in live – u živo – https://youtu.be/YboJ1jCSeak

”Opojna noć” – https://youtu.be/Gk31L6aDQTc

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE