Početna stranica » SLOVENSKI PJEVAČ DANI DANDOSA NA XXIX. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2024.

SLOVENSKI PJEVAČ DANI DANDOSA NA XXIX. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2024.

Objavio Ivo
0 komentar

Daniel Horvat umjetničkog imena ”Dani Dandosa” je izvrstan slovenski poznati zabavni pjevač. Potiče iz glazbene obitelji i od djetinjstva se bavi glazbom. 2007. godine u Bedekovčini sa skladbom ”Nisam pijan” osvaja ”Nagradu za najbolji scenski nastup”. Kao pobjednik festivala ”Zlatne note Križevci” 2016. godine osvojenom I. Nagradom žirija i publike stječe pravo nastupa na Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2017. godine gdje za skladbu ”Ruže bijele i crvene” u izvedbi s klapom ”Aeternum” osvaja I. Nagradu i srca publike. S klapom ”Aeternum” 2017. godine nastupa na zabavnom festivalu ”Dar fest” u Daruvaru gdje za skladbu ”Pozdravi mi Dalmaciju” osvajaju 1. Nagradu publike i žirija i ostvaruje pravo sudjelovanja na Marko Polo Festu. 2018. godine. Na festivalu ”Zlatne note Križevci” za skladbu ”Zasvirajte tambure” osvaja III. Nagradu publike a 2019. godine I. Nagradu za skladbu ”Hajdemo na feštu”.

Dani Dandosa je 10. godina bio član poznate slovenske etno grupe ”Halgato band” kao glavni vokal i violinista sa kojom i do dan danas surađuje bez obzira što je samostalni vokalni solista. Sa ”Halgato bandom” Dani je nastuapao na: slovenskom nacionalnom festivalu ”Narečna popevka” 2007. i 2009. godine na ”Emi” (slovenskom izboru za pjesmu Eurovizije) 2008. godine, na samostalnim koncertima (u Cankarjevom domu u Ljubljani i po cijeloj Sloveniji, Italiji itd).

Na 26. Međunarodnom Marko Polo Fest-u – Korčula 2021., za izvedenu skladbu ”Lažu ljudi” osvojio je ”Nagradu za najbolju glazbeno dalmatinsku melodiju”.  Na 27. Marko Polo Festu 2022. godine za skladbu ”Dalmatinko moja” osvaja II. Nagradu publike. Danijel je izuzetno vrijedan, zanimljiv i nadaren vokal sa ugodnim vibratom i interpretacijom. Ima dalmatinsko srce i dušu kao pravi dalmatinac, a prezime Horvat  potvrđuje donekle i cijelu priču. U svakoj njegovoj izvedbi se osijeća spontanost i jednostavnost kako na sceni tako i u vokalu. Jednostavnost i njegove osobnost zapravo krase njegove obiteljske glazbene korjene i talent.

Detaljnije  MIRKO ŠVENDA ''ŽIGA'' S ''DOMOVINOM'' NA XXIV. MARKO POLO FEST – KORČULA 2019.

Na ovogodišnjem XXIX. Međunarodnom Marko Polo Festivalu predstaviti će se zanimljivom skladbom  ”Mandoline i gitare” za koju glazbu i tekst potpisuje Milan Ostojić a aranžman Dejan Borovič, profesionalan tandem s kojim već niz godina kvalitetno surađuje. /F.O./

Predstavljanje Dani Dandosa:

”Pozdravi mi Dalmaciju” – https://youtu.be/9zFmFP2iH-k

”Dalmatinko moja” – https://youtu.be/g_Pw2RBUJIU?si=akc9SvEHzIEgxR-V

”Ruže bijele i crvene” – https://youtu.be/UvnQ4XRIaG4

”Ruže bijele i crvene” – https://youtu.be/bBdDfnJ0Z5I

”Lažu ljudi” – https://youtu.be/AWDNDey3L_Y

 Dani DandosaYouTube kanal (Dani Dandosa) – https://www.youtube.com/user/dani81545

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE