Početna stranica » TAMARA BABIĆ NA MARKO POLO FEST-u – KORČULA 2020.

TAMARA BABIĆ NA MARKO POLO FEST-u – KORČULA 2020.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Tamara Babić je rođena u Subotici 1977. godine gdje je završila osnovnu i srednju školu i Ekonomski fakultet u Subotici. Pjevanjem se aktivno bavi više od 20 godina. Po profesiji je novinar. Prepoznatljiva je po izvođačkom repertoaru izvorne narodne ali i kao izvođač ruske, mađarske, romske, zabavne i evergreen glazbe.

Ostvarila je bezbroj nastupa u zemlji i inozemstvu. Sudjelovala je više godina na Festivalu bunjevačkih pjesama – Subotica, Festivalu ljubavi i vina – Subotica, ’’Hosanafestu’’ – Subotica, „Kranfest“, „Memorijal Save Vukosavljeva“ i drugim festivalima tamburaške i zabavne glazbe. Organizirala je nekoliko solističkih koncerata pod nazivom „Duhom ljubavi“. Dugogodišnji je član i suradnik KUD – a „Bunjevka“ iz Subotice (1996.) u kojem je svojim dvadesetogodišnjim radom kroz razne manifestacije dala izniman doprinos za opstanak bunjevačke kulturne baštine. Kako bi sačuvali izvorne bunjevačke pjesme, KUD „Bunjevka“ 2003. godine izdaje CD pod nazivom „Bunjevki“ na kojem je Tamara Babić solistica. Godine 2010. izdala je knjigu pod nazivom „Muzička baština Bunjevaca“  gdje je obrađena tema razvoja bunjevačke glazbene baštine iz druge polovine 18. pa do kraja 20. stoljeća.

Aktivan je član katedralnog zbora “Albe Vidaković” i zbora “Collegium Musicum Catholicum” iz Subotice koji na repertoaru njeguju duhovnu glazbu i ljubitelji su dalmatinske klapske pjesme. Na ovogodišnjem 25. Međunarodnom Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli Tamara Babić će se predstavit publici skladbom ‘’Šapat zvijezda’’ za koju glazbu i tekst potpisuju Aleksandar Toković i Ivan Šegedin a aranžman Gabor Lanđel i Ante Vitaić./F.O./

Predstavljanje Tamara Babić:

Tamara Babić – Lipa Jela – https://youtu.be/LYBLY3lda7A

Tamara Babić – Budi uz mene – https://youtu.be/0ZuAVZ0ladM

Tamara Babić – Pisma moga srca – https://youtu.be/u2R475VSc5E

Detaljnije  ODABRANE 22. NOVE SKLADBE ZA XXVII. MEĐUNARODNI MARKO POLO FEST - KORČULA 2022.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE