Početna stranica » TOMISLAV ŠKARA NA 25. MARKO POLO FESTU KORČULA 2020.

TOMISLAV ŠKARA NA 25. MARKO POLO FESTU KORČULA 2020.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Tomislav Škara je rođen u Bjelovaru 1965. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu i osnovnu i srednju glazbenu školu. Od djetinjstva se bavi glazbom a 1981. godine je osnovao i svoj prvi band. Glazbom, svojim životnim pozivom i profesijom slijedeće godine će obilježit punih četrdeset godina glazbenog stvaralaštva i rada. Tomislav je čitav radni vijek nastupao u domovini i inozemstvu na raznim koncertima, svadbama i zabavama od Austrije, Njemačke do svoje rodne Bilogore.

 

Za vrijeme domovinskog rata na ratištu kao dragovoljac provodi dvije i pol godine, kada su zapravo njegovi instrumenti utihnuli zbog vijernosti i predanosti Domovini. Nakon povratka s ratišta ponovo se vraća svom glazbenom pozivu. Nastupa ponajviše na jednom lokalnom ali za njega značajnom festivalu “Bilogoro u srcu te nosim” a održava se u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji i njeguje tradiciju izvorne pjesme. Tomislav je zapravo glazbeni autor i izvođač a u zadnje vrijeme i kantautor. Osvojio je mnoge nagrade, srca sluštalja i publike a posebno ga veseli nagrada za najslušaniju pjesmu godine.

 

Sa pjesmom “Ponosni Bilogorac’’ osvaja drugu nagradu publike i nastupa u serijalu ”Lijepom našom’’. Zadarski korijeni ga vuku Dalmaciji simpatičnom skladbom “Srce mi Dalmacija’’ za koju glazbu potpisuje Tomislav Škara, tekst Dragica Mihaljević – Nikolić a aranžman Miroslav Konopa. Na ovogodišnjem 25. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina – Korčula 2020. Tomislav Škara će se publici predstaviti uz klapu ‘’Bjelovar’’. /F.O./

 

Tomislav Škara – Ponosni Bilogorac – https://youtu.be/MmBnFd0sYVQ

Detaljnije  PREDSJEDNICA KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ POKROVITELJICA XXIV. MEĐUNARODNOG MARKO POLO FESTIVALA PISME I VINA KORČULA 2019.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE