Početna stranica » TS ”MJESEČEVE SJENE” NA MARKO POLO FEST-u KORČULA 2023.

TS ”MJESEČEVE SJENE” NA MARKO POLO FEST-u KORČULA 2023.

Objavio Ivo
0 komentar

Mladi tamburaški sastav ”Mjesečeve sjene” broji pet članova: Jakov i Nikola Jedvaj, Maks Kovačić, Dominik Hadžić i  Luka Mučnjak. Glazbenu djelatnost 2019. godine započinju Jakov i Nikola, a u punom članstvu djeluju od 2022. godine kada su na prijedlog Jakova dobili magično ime ”Mjesečeve sjene”. Ovaj mladi Tamburaški sastav nam dolazi iz Općine Bistra nedaleko od grada Zagreba tj. Zagrebačke županije. Osim glazbe koja ih povezuje, tu je obiteljsko tradicionalno glazbeno nasljeđe i ono koje stiču kroz glazbenu školu ”Bonar” a nadasve KUD ”Bistra”.

Jakov je rođen 2008. godine – svira berdu i pjeva drugi glas. Nikola je rođen 2007. godine – svira harmoniku i pjeva treći glas. Maks je rođen 2006. godine –  svira bugariju i pjeva prvi glas. Dominik je rođen 2006. godine i svira drugi brač. Luka je rođen 2003. godine – svira prvi brač.

Kao mladi tamburaški sastav najviše sviraju na području Zagrebačke županije gdje i žive. Do sada su nastupali na raznim događanjima: privatnim slavljima, rođendanima, krštenjima, promocijama, krizmama, pričestima, godišnjicama braka, berbama grožđa, dočecima Novih godina, turnirima i ostalim prigodama u Donjoj Bistri, Ključu a poseban nastup im je bio na 25. Međunarodnom karnevalu – Fašjenk Dobova u Republici Sloveniji.

Ovaj mladi i talentirani tamburaški sastav ”Mjesečeve sjene” po prvi puta će se predstaviti istoimenom skladbom na XXVIII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2023. Autor teksta ”Mjesečeve sjene” s kojom će se predstaviti je Ivan Šegedin, autor glazbe Petar Šegedin a autor aranžmana vrsni aranžer i producent Toni Eterović. /F.O./

 

Detaljnije  ALEKSANDAR TOKOVIĆ I IRENA KOVAČEV NA 27. MARKO POLO FEST-u KORČULA 2022.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE