Početna stranica » VALERIO RICCHIUTO NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

VALERIO RICCHIUTO NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Valerio je djetinjstvo pretočio pohađajući malu glazbenu školu ”Okud Istre” svirajući klavir i sintisajzer u Puli iz koje nam dolazi. Pjevačku karijeru započinje 2016. godine u klapi ”Brnistra”, pjevajući drugog tenora, a nešto kasnije i prvog.

Klapom su postigli brojne uspjehe koji su rezultirali II. Nagradom žirija na festivalu Dalmatinske šansone u Šibeniku 2019. godine uz Elis Lovrić, te III. Nagradu na natjecanju klapa Istre i kvarnera (KIK) u Buzetu, također 2019. godine.

Nakon prestanka rada klape 2020. godine Valerio započinje samostalnu vokalno glazbenu karijeru kao solista. Nastupao je na prošlogodišnjem MIK festivalu ( Melodije Istre i Kvarnera) s veselom pjesmom “Svi na Rivu”, na prošlogodišnjem “Čansonfest” festivalu u Kastvu, s pjesmom “Kad mi bude pojti”, te prošlogodišnjem festivalu “Dimela Cantando” s pjesmom “L’autunno dentro”. Svi live nastupi su uploudani na Youtube. Pohađao je naprednu školu pjevanja kod Jacquesa Houdeka, pod nazivom ”Talent Class” u koju je došao prolaskom na audiciji za talente. Nakon završetka škole, nastavio je suradnju sa Jacquesom te je on njegov vokalni mentor i profesor. U nepunih dvije godine solo karijere izbacio je osam pjesama a gotovo sve su popraćene i spotom, pod izdavačkom kućom Hit Records. Autor svih Valerijevih pjesama je Bruno Krajcar koji je njegov glazbeni mentor i osoba s izrazitim utjecajem u njegovoj glazbenoj karijeri. Ove godine suradnnja s Duškom Rapotecom Uteom otvara novu glazbenu stranicu i planira izdati svoj prvi album u glazbenoj kući ”Hit Records”.

 

Na ovogodišnjem 26. Međunarodnom Marko Polo Festivalu u gradu Korčuli Valerio Ricchiuto će se po prvi puta predstaviti korčulanskoj publici skladbom ”Opet zriju kesteni” za koju glazbu i aranžman potpisuje naš poznati skladatelj Duško Rapotec Ute na tekst Neda Zubana. /F.O./

Detaljnije  IGOR CUKROV NA XXIV. MARKO POLO FEST-u KORČULA 2019.

 

Predstavljanje Valerio Ricchiuto:

”Istrijanka” – https://youtu.be/52O4ngPvR70

”Svi na rivu” – ”MIK” – https://youtu.be/dQfADl97f14

”Kad sam bacio ljubav” – https://youtu.be/GvSjQGPReos

 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE