Početna stranica » VOLJEN GRBAC I TEA VUČAK NA XXVII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTU KORČULA 2022.

VOLJEN GRBAC I TEA VUČAK NA XXVII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTU KORČULA 2022.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Voljen Grbac je rođen u Vinkovicima 1956. Godine. Solist je Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Pjevanje je studirao u Trstu i Madridu, a u Rijeci završio Ekonomski fakultet. Dramski tenor s bogatim opernim repertoarom za sobom ima tridesetak glavnih uloga, uglavnom talijanskog i hrvatskog opernog repertoara, te niz operetnih i uloga u mjuziklima. Gostovao je na pozornicama mnogih europskih zemalja od Portugala do Rusije. Aktivno koncertira njegujući osebujan repertoar opernih i operetnih arija te talijanskih i španjolskih kancona, a godišnje održava četrdesetak takvih koncerata, najčešće uz vokalnu solisticu i životnu partnericu Vivien Galletta te pijanista Vladimira Babina.

Posljednjih godina intenzivno se  bavi i vokalnom pedagogijom u Rijeci i Istri, te su neki od njegovih učenika postali vrlo cijenjeni interpreti na opernoj i pop sceni. Nastupa i na festivalima domaće pop glazbe na kojima je često nagrađivan. Bavi se i umjetničkom fotografijom, te često izlaže u zemlji i inozemstvu i objavljuje fotografije u brojnim časopisima. Zanimljivo je istaknuti kako je njegova životna solistica i partnerica Vivien Galleta nastupala prije dvadesetak godina na Međunarodnom Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli, gdje je osvojila i jednu od prestižnih nagrada. Obzirom da gđ. Galleta zbog ranije preuzetih obaveza neće doći na ovogodišnji XXVII. Međunarodni Marko Polo Fest-l u Korčulu, Voljen Grbac je odlučio ovoga puta opjevati grad Marka Pola Korčulu uz svoju učenicu i miljenicu Teu Vučak.

Tea Vučak je iskreno rečeno i naša miljenica a zaljubljenica u grad Korčulu i Marko Polo Fest. Jednostavno rečeno rođena je za scenu. Duhovno i vokalno je bogata i već sada to iskreno možemo potvrditi rođena interpretatorica visokih a i onih nižih zvučnih glasovnih mogućnosti. Na XXV. Međunarodnom Marko Polo Fest-u Tea je izvela skladbu ”Sve je lako”, a na XXVI. skladbu ”Uživaj” za koju je osvojila i nagrade, ali toliko optimizma i pozitivne energije koju Tea pruža zaista malo koja nagrada može nadomjestiti.

Detaljnije  MUŠKA KLAPA ''KORDA'' NA XXII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2017.

Na ovogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Fest-u pisme i vina Korčula 2022. godine Voljen i Tea će izvesti skladbu ”Nima lipše od naše Korčule” za koju glazbu i tekst potpisuje Voljen Grbac a aranžman Aleksandar Valenčić. Pjesmu koju će pjevati cijela Korčula možete premijerno čuti 17. 07. 2022. godine na festivalskoj pozornici ”Ljetnog kina Korčula” s početkom u 21:30 sati. /F.O./

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE