Početna stranica » ”ZE” JE SA ”DIPLOMSKIM RADOM” OSVOJIO GRAND PRIX 28. MEĐUNARODNOG MARKO POLO FESTIVALA KORČULA 2023.

”ZE” JE SA ”DIPLOMSKIM RADOM” OSVOJIO GRAND PRIX 28. MEĐUNARODNOG MARKO POLO FESTIVALA KORČULA 2023.

Objavio Ivo
0 komentar

U superfinalnoj večeri XXVIII. međunarodnog Marko Polo festivala pisme i vina Korčula 21. – 23. srpnja 2023., pod nazivom ”MELODIJE MARKA POLA” nastupali su 23 izvođača iz mnogih krajeva Republike Hrvatske i zemalja u okruženju. Publika je bila strastvena, festivalska. Svaka pjesma, izvođač i autori su bez razlike dobili zasluženi pljesak kako na kraju tako i nakon refrena svake skladbe. Izuzetno smo zadovoljni svim odabranim skladbama i izvođačima potvrdili su nakon festivala njegov direktor Ivan Šegedin i umjetnički direktor Nenad Vilović. Iz pjesme u pjesmu vrijeme je odmicalo, a razdragana publika nije propustila ni jedan trenutak s pozornice ”Ljetnog kina Korčula”.

Izvođači festivala su komentirali kako bi bio prikladniji prostor za održavanje festivala na trgu ”Plokata” gdje je bio prethodnih godina.  ”Otvoren prostor je znatno bolji za održavanje festivala, kako zbog mogućnosti konzumiranja pića tako i drugih potreba koje zahtjeva festivalska publika i gosti festivala”. Do 2017. godine Marko Polo Fest je posjećivalo oko 1000 izvođača i gostiju, danas je ta brojka zbog krize i covida smanjena na 400. izvođača i gostiju. Unatoč digresiji i bilo čijem stavu Marko Polo fest se u budućnosti treba održavati na otvorenom prostoru gdje mu je i mjesto, zaključak je festivalskog savjeta.

Možda je i ovogodišnji ”Diplomski rad” u izvođenju Zlatka Radanovića pod umjetničkim imenom ”ZE” stvorio novi temelj za razvoj novog stylinga kako festivala tako i njegove otvorenosti prema društvu u kojem biva.  ”ZE” je u pjesmi zaboravio i oprostio sve, svakome. Izdigao se poput Fenixa i krenuo dalje snažnim doživljajem čuvstvenog i neodoljivog nagona, osobitom požudom, velikim entuzijazmom i nadasve strastveno, upravo onako kako će se u budućnosti odžavati naš Marko Polo Fest.

U organizaciji ovogodišnjeg festivala je sudjelovalo preko 100. autora, skladatelja, aranžera, pisaca i izvođača i 17 izlagača vina i vinskih proizvoda sa preko 60 vrsta vrhunskih vina.

Detaljnije  OTVOREN XXI. MEĐUNARODNI MARKO POLO FESTIVAL PISME I VINA KORČULA 2016.

Tamburaški sastav ”Mjesečeve sjene” ovogodišnji festival će pamtiti po mnogo čemu. Izvodeći skladbu ”Mjesečeve sjene” osvojili su Nagradu za najboljeg debitanta a nešto kasnije su na domjenku u čuvenom restoranu ”Planjak” zabavljali izvođače i goste festivala.

”Nagradu društvenih mreža” za skladbu ”Diplomski rad” osvojio je ”ZE”.  Najbolji scenski nastup je imala Ana Štefančić a Nagradu za stihove je osvojio Giovanni Furlan. Nagradu za najnbolji aranžman osvojio je Mile Perkov a Nagradu za interpretaciju kralj hrvatske šansone Hrvoje Hegedušić.

                     

Eli Žuvela je osvojio Nagradu Direktora festivala a Gabriela Antonac Nagradu Hrvatske turističke zajednice. Za skladbu ”Majko hvala” Ivica Šeperić je osvojio Nagradu Umjetničkog direktora a Nagradu Radijskih postaja Nenad Kumrić Charlie.

                        

Nagradu za najboljeg internacionalnog izvođača osvojio je Dubravko Duco Knežević skladbom ”Školjka biserna”, a Nagradu za najbolju dalmatinsku skladbu Tomislav Škara.

                          

III. Nagradu publike osvojila je Maja Miljavac za skladbu ”O čemu sanja žena ko ja” a III. Nagradu žirija voditeljski duet Nila Miličić Vukosavić i Sebastijan Vukosavić pod umjetničkim nazivom ”Sila neba” izvodeći skladbu ”Golubica”. II. Nagrada žirija pripala je ”Angelu”, slovencu makedonskih korijena za skladbu ”Zauvijek moja” a II. Nagradu publike osvojio je Petar Dabelić skladbom ”Nastavi sine gdje ja sam stao”

                             

I. Nagradu žirija osvojila je doktorica Nika Komadina za skladbu ”Jedino ljubav pokreće nas”, a I. Nagradu publike duet Voljen Grbac operni pjevač HNK Pl. Ivan Zajc – Rijeka i Boris Nemec doktor Hrvatske nogometne reprezentacije za skladbu ”Balun je više od života”. Grand Prix XXVIII. Međunarodnog Marko Polo Fest-a osvojio je ”ZE” za skladbu ”Diplomski rad”. /F.O./

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE