Početna stranica » ŽENSKA KLAPA ”DIVNA” NA 27. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTU – KORČULA 2022.

ŽENSKA KLAPA ”DIVNA” NA 27. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTU – KORČULA 2022.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Ženska klapa ”Divna” iz Trpnja osnovana je 2015. godine na inicijativu grupe žena iz Trpnja i okolice. Ime je dobila po prelijepoj uvali ”Divna”, koja je ponos Općine Trpanj i njenog kraja. Ljubav prema pjesmi uspjela je održati klapu u zajedništvu već 7 godina.      Klapa ”Divna” djeluje s ciljem promicanja dalmatinskog tradicionalnog klapskog izričaja u autorskim skladbama, obradama popularnih skladbi ali posebice u narodnim napjevima. Klapa broji devet članica, a stručni voditelj je Janes Vlašić iz Vele Luke. Klapa ”Divna” zabilježila je mnoge nastupe kako u zemlji tako i izvan nje.

    

 

Nastupom u Veroni na International Choir Festival-u u Republici Italiji  osvojile su treće mjesto  – ”Brončanu medalju”. Koncertima u crkvi Santa Croce u Veroni, Božićnim koncertom u Crkvi sv. Ante u Sarajevu , nastupima na manifestacijama “Kao nekad pred Božić ” u Sarajevu, te mnogobrojnim nastupima na raznim klapskim smotrama i natjecanjima ženska klapa ”Divna” prenosi pjesmama ugođaj dalmatinskog podneblja.

Neumorne i glazbeno radišne Trpanjke na ovogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Fest-u će izvesti nekoliko poznatih pjesama a njihov zajednički cilj je izdavanje novog nosača zvuka, CD-a sa mnogobrojnim skladbama. /F.O./

Detaljnije  IGOR CUKROV OSVOJIO GRAND PRIX MARKO POLO FESTA KORČULA 2021.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE