Početna stranica » ŽENSKA KLAPA ”DIVNA” NA XXIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2018.

Ženska Klapa Divna iz Trpnja osnovana je u ožujku 2014. godine na inicijativu nekolicine žena iz Trpnja. Motiv osnutka klape bio je velika ljubav prema pjesmi i klapskom izričaju. Klapa je svoje ime dobila po prelijepoj uvali ”Divna”, koja je ponos naše Općine i našeg kraja. Mi smo jedina klapa koja djeluje na području Općine Trpanj. Njegujemo dalmatinski klapski izričaj s naglaskom na izvorne , narodne skladbe , pretežito u obradama maestra Dinka Fia, Krešimira Magdića, kao i našeg voditelja. Naš voditelj je od prvog dana maestro  Ivan Salečić iz Smokvice na Korčuli. Ženska klapa ”Divna” broji osam članica: Prvi sopran – Ivana Jelaš, drugi soprani – Ana Šundrica i Đurđica Andričević, prvi alt – Dubravka Šerković i Olivera Rašić, drugi alt – Elena Vukasović, Snježana Domaćin i Vesela Milović. 

U protekle tri godine postojanja  zabilježeni su mnogi nastupi, kako lokalno tako i šere. Ističemo nastupe u Dubrovačkom kazalištu, samostalni nastup u Zagrebu na prijemu kod naše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, nastup u Županji na ”Šokačkom sijelu 2017”., nastup na smotri klapa u Donjem selu na Šolti, već drugu godinu nastupamo na Festivalu Božićnih pjesama, narodnih igara i običaja, Kao nekad pred Božić u Sarajevu, održan je i naš samostalni ”Božićni koncert u Katedrali u Sarajevu”. Posebno nam je zadovoljstvo nastupati na ovogodišnjem XXIII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu, kojem se iznimno radujemo. /F.O./

Detaljnije  PETAR ŠEGEDIN NA XXVI. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU – KORČULA 2021.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE