U Petak 14. srpnja 2017. godine započeo je XXII. Međunarodni Marko Polo festival pisme i vina.

U konobi ”Komin” u starogradskoj jezgri Grada Korčule, po prvi puta su vina mogli ocijeniti: glazbenici, gosti Grada Korčule, ugostitelji i prijatelji festivala.

  

U jutarnjim satima sa gitarom u ruci i svojom mezimicom ”Macom” u konobu ”Komin” je stigao Giovanni Furlan, vrhunski sportaš, filmski kaskader i jedan od najboljih Europskih uličnih zabavljača, glazbenik i kantautor koji je u RTL-ovoj zabavnoj emisiji ”Nikad nije kasno” postavio visoke glazbene kriterije, da cijeloj zbilji i njegovom talentu ni vrsni glazbenik Tonči Huljić nije mogao odoljeti.

 

Kušnja vina je započela upravo pjesmama Giovannija a prolaznici kušatelji i ljubimci vina unatoč jutarnjim satima su ulazili i izlazili iz konobe ”Komin” uz pjesmu, vinom opojni i razdragani.

Od 48 vrsta vina prijavljenih na ovogodišnji festival, tek 12 šest bjelih i 6 crnih vina su ušli u Superfinale vinskog dijela Festivala.Pobjednicima ovogodišnjeg festivala i nagrađenim proizvođačima vina biti će uručene nagrade na početku I. večeri festivala ”Pjesma i Vino” u Subotu 15. Srpnja, kada će pozornica ovogodišnjeg Marko Polo festivala biti obojana najboljim ženski, muškim i mješovitim klapama u a’capela izvedbama tradicionalnih narodnih i poznatih hitova u središtu Grada Korčule na ”Plokati” /F.O./