Početna stranica » BRANKO UVODIĆ NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2024.

BRANKO UVODIĆ NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2024.

Objavio Ivo
0 komentar

Branko Uvodić je rođeni Našičanin, legendarni hrvatski voditelj i srcenositelj hrvatske kulturne baštine. Kad čuješ Branka na mobitel, čuješ Hrvatsku. Kad vidiš Branka u živo, dišeš Hrvatsku. Ivan Šegedin direktor Marko Polo Festa je nedavno izjavio za Branka: ”Ko ga ne zna, taj živio nije, a ko živ je u srcu ga krije. I po bonaci naš se barjak vije, di je Branko krv Hrvatska vrije”.

Na ove Šegedinove riječi nije potrebno ništa pridodati, a ni oduzeti. Jedan i jedinstven, zapravo neponovljiv čovjek koji ove godine obilježava: 70 godina života, 50 godina rada na HRT-i i 25 godina naše i Brankove ”Lijepe naše”, serijala koji je obilježio, razveselio, osvjestio i okupio sve Hrvate diljem svijeta u jednu i jedinu  Domovinu hrvatsku od najmanjeg mjesta, sela i grada, od daleke Australije do Amerike u jedno, Hrvatsko srce. Branko je nedavno primio ”Međunarodnu nagradu od strane Svjetske tamburaške asocijacije na 14. Tamburica festu u Novom Sadu”.

 

Na XXIX. Međunarodnom Marko Polo Fest-u, festivalu pisme i vina Korčula 2024., Branko se neće predstaviti novom pjesmom ali će svojim glasom, pojavom i životnom kulturnom stvaralačkom vertikalom uz Sebastijana Vukosavića i Nilu Miličić Vukosavić voditelje festivala reći ono što nikada nije rekao ni na jednoj,  a ovoga puta povjesnoj ”Postranskoj Pijaci” u korčulanskom gradskom naselju Žrnovo – Postrana, a na mjestu gdje se je nekada davno igrao i pisao: Hrvatski književnik, akademik, intelektualac, kulturni djelatnik, Predsjednik Matice Hrvatske i neustrašiv branitelja Hrvatskog jezika Petar Šegedin. Foto: Vedran Peteh i Marijan Susenj /F.O./

Detaljnije  NA TISUĆ LJETA STAROJ I ČAROBNOJ POSTRANSKOJ PIJACI 29. MARKO POLO FEST – KORČULA 2024.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE