Početna stranica » NA TISUĆ LJETA STAROJ I ČAROBNOJ POSTRANSKOJ PIJACI 29. MARKO POLO FEST – KORČULA 2024.

NA TISUĆ LJETA STAROJ I ČAROBNOJ POSTRANSKOJ PIJACI 29. MARKO POLO FEST – KORČULA 2024.

Objavio Ivo
0 komentar

Ovogodišnji XXIX. međunarodni Marko Polo Festival pisme i vina Korčula 19. – 20. srpnja odlukom festivalskog savjeta održati će se na ”Postranskoj Pijaci” u gradskom naselju Žrnovo – Postrana.

Iznad svetišta ”Gospe Lurdske”,  ispred crkve Sv. Roka zaštitnika naselja Žrnovo – Postrane i ispod zvjezdanog neba nastupati će izvođači iz raznih krajeva Republike Hrvatske i susjednih zemalja noseći u pjesmama poruke mira i ljubavi. I na ovogodišnjem Marko Polo festivalu će pjevači pjevati u živo, na matricu kako se to radi i na Eurosong-u. Na Prvoj festivalskoj a’capella večeri ”Pisma i vino” 20. srpnja s početkom u 21:00 sat nastupati će ovogodišnji pobjednici Omiša mješovita klapa KUD-a ”Ivo Lozica” iz Lumbarde i drugoplasirana klapa ”Sfida” koja je osvojila sve mlade omiške festivale do sada, zajedno sa više puta nagrađivanima: mješovitom klapom ”Koštil” i ženskom klapom ”Kanela” svečano će započeti ovogodišnje 29. Festivalsko izdanje, koje će svečano otvoriti direktor zračne luke Dubrovnik cijenjeni gospodin Viktor Šober.

Ovogodišnjim voditeljima festivala Nili Miličić Vukosavić i njenom suprugu Sebastijanu Vukosaviću pridružiti će se cijenjeni voditelj svih serijala ”Lijepom našom” sa HRT-a gospodin Branko Uvodić.

Na drugoj Superfinalnoj festivalskoj večeri ”Melodije Marka Pola” nastupati će izvođači iz raznih krajeva Republike Hrvatske i zemalja našeg okruženja u izvođenju 25. Novih pjesama za Grand Prix 29. Marko Polo Fest-a. U zabavnom programu festivala poslušati ćemo niz svjetskih hitova od čuvenih The Beatles do Hegedušićeve Elegije u izvođenju Igora Cukrova, opernog pjevača i glazbenog pedagoga Voljena Grbca te mnogih drugih.

Glazbeni žanr i ovogodišnjeg Marko Polo festa se očituje u spontanosti, originalnosti, izvornosti i temperamentu svakog izvođača, skladatelja, umjetnika, tekstopisca i aranžera bez čudnovatih fraza i manira. Svaka skladba je sadržajna i nosi određenu poruku, bez glazbenog kiča. Jednostavnost krasi svaku pjesmu jer upravo to je i dobitna kombinacija kad s malo tekstualnih riječi, a dubokoumno pjevač ukrasi pjesmu vlastitim vokalom. Marko Polo je bio i ostati će simbol grada Korčule bez obzira na kojoj pozornici se održao. Njegov mukotrpan razvojni put je povjesno značajan za buduće generacije koje dolaze i sigurni smo kako ga nikada neće napustiti već slijediti njegov neizbrisiv trag prošlosti.

Detaljnije  BELLA NA XXI. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2016.

Dobro nam došli na 29. Marko Polo Fest Korčula 2024. Uživajte u pjesmama jer pjesma život znači. /F.S./

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE