Početna stranica » ANITA GUNJEVIĆ SA KRKA NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2024.

ANITA GUNJEVIĆ SA KRKA NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2024.

Objavio Ivo
0 komentar

Anita Gunjević je rođena 1987. godine u Rijeci.
Završila je tekstilnu školu a živi i radi u supermarketu na otoku, u gradu Krku.

Glazbom se bavi od djetinjstva, a ozbiljno je doživljava 2008. godine aktivnim pjevanjem u ženskoj klapi ”Valomet” iz Vrbnika na otoku Krku.

Anita u međuvremenu snima svoj prvi autorski singl ”Kanat za moj grad”.

Svojim samostalnim nastupima na lokalnom festivalu ”Zlatni otok pjeva” 2010. i 2011. godine doživljava glazbu na poseban i dugoročan način.

U HRT-ovom glazbenom showu ”Pjevaj moju pjesmu” 2011. godine kao ženski trio predstavlja svoj otok i grad Krk, nakon čega snima svoju drugu skladbu ”Do kraja svijeta” s kojom nastupa na festivalu ”Vaga” u kategoriji zabavne glazbe.  
”Sada ja” je treća skladba u Anitinoj karijeri za koju glazbu i tekst potpisuje nekadašnja debitantica na Marko Polo Fest-u Suzana Reljić a aranžman Stevo Vučković zvan ”Stiv” i frontmen grupe ”Stivideni” koji su isto tako nekoliko godina nastupali na Marko Polo Fest-u.  Skladbom ”Sada ja” se predstavlja na ”Brod” festivalu u Slavonskom Brodu.

Anita se vraća klapskoj pjesmi 2013. godine i postaje drugi sopran ženske klape ”Mažurana” iz Krka i Omišlja. Povratak glazbi nakon pauze od 2015. – 2023. godine je ono iskonsko i upečatljivo u svakoj glazbeno nadarenoj duši. Glazba je zapravo isto kao jedan organ unutar vlastitog tjela koji nikada ne miruje i bez kojeg je život besmislen. A upravo je to sastavni dio Anite, njenog životnog odricanja u smislu kreativnog umjetničkog života, koji je jednostavno nagovara na produktivnost kako u glazbenim i pjesničkim tako i slikarskim aktivnostima gdje slika akril na platnu.

Anita ima izniman glazbeni potencijal, nadaren i izbrušen vokal i klapski pjevački odgoj što je čini posebnom.  

Detaljnije  KLAPA ''GETA'' NA XXIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU PISME I VINA KORČULA 2018.

Na ovogodišnjem XXIX. Međunarodnom Marko Polo Fest-u pisme i vina Korčula 2024., Anita Gunjević će se predstaviti svojom autorskom skladbom ”Vranci” koji su dugo stajali u ladici, a zajedno uz pomoć njenog prijatelja, izvrsnog glazbenika, skladatelja i aranžera Marina Čubranića će ih izvesti na korčulanskom festivalu. /F.S./   

Predstavljanje Anite Gunjević – Pjesme su nastale prije 10 godina.

 

”Kanta za moj grad” – https://youtu.be/KimXgtnOk1Y?si=xZV6kCVF8IECMhb_

”Sada ja” – https://youtu.be/XSSEPCbylZQ?si=yVOtbZrV_v142qcT

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE