Početna stranica » ANTHONY DADICH I DARKO KALOGJERA NA XXII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU – KORČULA 2017.

ANTHONY DADICH I DARKO KALOGJERA NA XXII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU – KORČULA 2017.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Anthony Dadich je gotovo dvadeset godina bio zvijezda, pa i svojevrsna zavičajna institucija u Astoriji, sjeverozapadnom dijelu gradske četvrti Queens u New Yorku, kao gitarista pratećeg sastava Ive Robića, Miše Kovača, Vice Vukova, Vjekoslava Juta, Đanija Maršana, Radojke Šverko ili još uvijek popularnog pjevača Joa Maračića Makija. Počeo je pisati pjesme 1990. godine, kada ga je uhvatila nostalgija za domovinom i za zavičajem, te se vratio u rodno Zablaće pokraj Šibenika. Tada je i upoznao Darka, koji je radio aranžmane i produkciju za sve njegove pjesme. Od tada postaju veliki prijatelji. Na prošlogodišnjem XXI. Međunarodnom Marko Polo festivalu Korčula 2016. godine za skladbu ”Svako griši” osvojili su II. Nagradu publike.

Darko Kalogjera je rođen u Šibenika. Izuzetan je skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent korčulanskih korijena. Diplomirao je na višoj građevinskoj školi u Zagrebu. Sudjeluje na različitim festivalima i manifestacijama u zemlji i inozemstvu, a pisao je i producirao glazbu za mnoge izvođače (Alen Slavica, Arsen Dedić, Azzurro, Dražen Žanko, Halid Muslimović, Igor Cukrov, Igor Delač, Ivo Amulić, Kemal Monteno, klapa “Maslina”, Amir Kazić – Leo, Oliver Jakovčev, , Tomislav Bralić,  Vinko Coce, Zoran Jelenković…). Producirao je više objavljenih albuma, uključujući i svoj prvi autorski album “Kolivka od soli” by Darko Kalogjera (Croatia Records, 2009). Osim rada na pop i rock projektima, bavi se i skladanjem pjesama za djecu. Dobitnik je više strukovnih nagrada. Redovni je član HDS-a, te član Glavnog Odbora HGU.

Na XXII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu Anthony i Darko će izvesti skladbu: ”Moji snovi”, za koju tekst potpisuje Anthony Dadich a glazbu i aranžman Darko Kalogjera.  /F.O./

Predstavljanje Anthony Dadich i Darko Kalogjera : https://youtu.be/ysr1z67tJ9w

Detaljnije  ŽENSKA KLAPA ''NAVA'' NA XXII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU PISME I VINA KORČULA 2017.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE