Home Vijesti KORČULA PRVI OTOČKI STUDENTSKI GRAD U HRVATSKOJ

KORČULA PRVI OTOČKI STUDENTSKI GRAD U HRVATSKOJ

Objavio Bizz Plus
0 komentar

07.02.2020 18:42 | Autor: Hina

Grad Korčula i Sveučilište u Dubrovniku u postupku su sklapanja sporazuma o poslovnoj suradnji, čime će Korčula postati dislocirana lokacija za izvođenje preddiplomskih sveučilišnih studija Nautike, Brodostrojarstva i Poslovne ekonomije – smjer Turizam, kao prvi hrvatski otočki studentski grad, priopćeno je u petak iz Grada Korčule.

Time će Korčula, ističu iz korčulanske gradske uprave, postati ispostava Sveučilišta u Dubrovniku, što je u skladu s razvojnom strategijom Grada te se izvanredno uklapa i u Županijsku razvojnu strategiju 2016-2020. za postizanje više razine obrazovanja na otocima.
“Nautika, Brodostrojarstvo i Poslovna ekonomija – smjer Turizam komplementarni su razvojnoj strategiji, čime će Grad Korčula učiniti značajan iskorak prema visokoškolskom obrazovanju uvodeći stepenicu na putu prema kompletnom fakultetskom obrazovanju. Grad Korčula pod vodstvom gradonačelnika Andrije Fabrisa ostati će zapisan u povijesti kao prvi otok na kojem se izvodi akreditiran program etabliranog hrvatskog Sveučilišta, Sveučilišta u Dubrovniku”, ističu iz Grada Korčule.
Suradnja Grada Korčule i dubrovačkog sveučilišta krenut će u akademskoj godini 2020./2021., a Grad Korčula će Sveučilištu u Dubrovniku osigurati sve neophodno za kvalitetno te na razini zadatka izvođenje dislociranih studijskih programa.

Administrativna, stručna te financijska pomoć Sveučilišta u Dubrovniku će Gradu Korčuli olakšati protokolarne te organizacijske procedure oko samog pokretanja studija.
Iz Grada Korčule ističu da će za održavanje studija primarni prostor na gradskom bazenu zamijeniti prostorima iz idejnog rješenja u “Staroj školi na Dominču”, po ishodovanju potrebne dokumentacije i izvođenju adaptacijskih radova.

Detaljnije  ALEN LOKAS NA XXII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2017.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE