Početna stranica » OTVOREN XXI. MEĐUNARODNI MARKO POLO FESTIVAL PISME I VINA KORČULA 2016.

Subota, 16. 07. 2016.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović započeo je u subotu navečer u Korčuli XXI. Međunarodni Marko Polo Festival pisme i vina, kojeg je otvorio korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris, izrazivši zadovoljstvo što se je ovaj festival već godinama pročuo i izvan Republike Hrvatske kao jedna od najznačajnijih manifestacija grada Korčule i Dubrovačko neretvanske županije, koji uspješno promovira hrvatske i međunarodne pjevače i proizvođače vina. Prigodni i antologijski govor o značaju festivala za Korčulu, održao je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Željka Rajnera, saborski zastupnik Branko Bačić, izrazivši zadovoljstvo što je Marko Polo Fest-l ušao u treće desetljeće djelovanja, čestitavši pri tom direktoru festivala na upornosti i odricanju. Na otvaranju XXI. Festivalskog izdanja bio je nazočan izaslanik Ministra turizma Antona Klimana, Ivo Bašić a gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, Boško Lozica. U prvoj festivalskoj večeri ”Pisma i vino”, a capella izvedbom sa po tri pjesme predstavile su na ljetnoj pozornici grada Korčule ”Plokata” klape: ”Fumari”  iz Lastova, ženska klapa ”Nava” i muška ”Geta” iz Orebića, mješovita klapa ”Kumpanija” iz Vele Luke, ženska klapa ”Kanela” iz Blata, ”Korda” iz Lumbarde, ”Kuntenat” iz Korčule, te na kraju klapa ”Ošjak” iz Vele Luke, kojima su svi sudionici, ugledni gosti i publika zahvalili dužim pljeskom uz njihov 40-ti rođendan njegovanja klapske pjesme.Večer je završila prezentacijom i kušnjom vina pristiglih na festivalski natječaj. Prema podacima direktora festivala Ivana Šegedina, festival je prošle godine na temelju žiriranja i uspješne evaluacije od strane stručnjaka na nacionalnoj razini postao dio EFFE (Europska udruga festivala) koji označavaju umjetničke kvalitete i imaju značajan utjecaj na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. /N.P./

 

BRANKO BAČIĆ 1

 

BOŠKO LOZICA 2

 

Detaljnije  GLAZBENI SASTAV ''VERSI'' SNIMILI SPOT ZA SKLADBU ''LUDUJU SVI'' KOJU ĆE IZVESTI NA XXI. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2016.

IVO 3

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE