Početna stranica » SAD-e ULAŽE MILIJARDU DOLARA U ZEMLJE TRI MORA MEĐU KOJIMA JE I HRVATSKA

SAD-e ULAŽE MILIJARDU DOLARA U ZEMLJE TRI MORA MEĐU KOJIMA JE I HRVATSKA

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Sjedinjene Američke Države obvezale su se podržati ulaganja u tri mora u energetsku investiciju s milijardu dolara, rekao je poljski ministar vanjskih poslova Jacek Czaputowicz tijekom brifinga za novinare na 56. sigurnosnoj konferenciji u Münchenu dodavši da je američka potpora “vrlo važna deklaracija koja dokazuje koliko ozbiljno Sjedinjene Američke Države” tretiraju inicijativu Tri mora. ”

Czaputowicz je izjavio, da SAD žele pokazati svoju podršku angažirajući se na razvoju srednjoeuropske infrastrukture zemalja Tri mora, u koju spada 12 država: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Mađarska, Latvija, Litva, Poljska , Rumunjske, Slovačke i Slovenije.

“Sredstva će se moći koristiti za povećanje prijenosa energetskih resursa i poboljšanje stanja infrastrukture”, rekao je.

 

Ministar vanjskih poslova izjavio je da će se samit Inicijative tri mora održati u Estoniji 2020. godine. Fokusirat će se na razvoj cestovne i željezničke infrastrukture na osi sjever-jug zemalja Tri mora i na energetsku infrastrukturu.

Czaputowicz je objasnio da je glavno pitanje stvaranje mogućnosti za prijenos plina između zemalja, što će biti korisno za države članice Tri mora, kao i za zemlje poput Ukrajine.

Naglasio je da podršku SAD-a treba tumačiti kao poticaj za države u regiji da postanu neovisne o ruskoj isporuci energetskih resursa i da to vidi kao pokušaj SAD-a da se uključi u poslove regije.

“Ovo su vrlo važne geste koje pokazuju da SAD ima svoje znamenitosti u ovom dijelu Europe, a to je za nas vrlo važno”, naglasio je poljski ministar vanjskih poslova. /F.O./

By VOICE OF EUROPE  17 February 2020

Detaljnije  HOLLYWOODSKI FILMSKI KASKADER GIOVANNI FURLAN NA MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2021.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE