Početna stranica » POŠIP EXPORT – VINARIJA ŠAIN – MARELIĆ NA MARKO POLO FESTIVALU

POŠIP EXPORT – VINARIJA ŠAIN – MARELIĆ NA MARKO POLO FESTIVALU

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Vinarija Šain – Marelić je naš tradicionalni izlagač vina na Marko Polo Fest-u i osnovana je 1996. godine od kada je začet i 1. Međunarodni Marko Polo festival pisme i vina. Mjesto Čara na otoku Korčuli osim po legendarnoj braći ”Črnomiri” u svijetu je najviše prepoznatljiva po vinu zlatno žućkaste boje s izraženim sortno slatkastim mirisom koji nepce kušača obogaćuje mirisom vinogradarske breskve, smokve i datulje. Snažan alkohol i idealno odmjerene kiseline čine vrhunsko vino ”Pošip” u zrelo i snažno vino, izazov za svakog vinoljupca. Pošip jednostavno pristaje uz svako jelo a najbolje uz plodove mora: školjke, rakove, raznu ribu, crni rižoto, poparu i dr.

 

U staroj korčulanskoj palači na obroncima čarskog polja smjestila se vinarija Pošip Export – Vinarija Šain Marelić.  S kamene terase pruža se izuzetan pogled prema ”Čarskom polju” prepunom trseva ”Pošipa” i dalje prema obližnjoj Zavalatici i morskom horizontu. Posebnost, tajnu, originalnost i prepoznatljivost svakog proizvođača vina čini način pripreme vina, njegov konačan okus, miris i aromatiziranost koja ga pretvara u vrhunsko i specijalno vino. S tim i više je upravo vrhunsko vino ”Pošip Sv. Ivan” – selekcija, bogatstvo u čaši koje Pošip Export – Vinariju Šain – Marelić pozicionira u one najnaprednije vinogradare ovih prostora.

 

Pošip Sv. Ivan je posebno vrhunsko suho vino s 13,0% alc. u čijem bouqetu se osijeća ona otočka herbalna strana u kojoj dominira okus kamilice, bagremovog meda i zrelog ananasa.

Pošip Sv Ivan je poznat po nešto većoj količini alkohola iz razloga što se vinogradi nalaze na izrazito kamenitom tlu, na lokaciji Sveti Ivan, gdje se voda poslije ne zadržava. Skidanjem viška grožđa s čokota kod berbe konačno na trsu ostaje do 1,5 kg grožđa. Što je i standard za proizvodnju vrhunskih vina.

Detaljnije  MAĐARSKO - SRPSKI DUET NA MARKO POLO FEST-u 2024.

 

Vinarija Šain – Marelić ima zasađenih 70.000 čokota vinove loze od čega 50 000 pošipa a preostali dio čine rukatac i još neke očuvane stare sorte. Kapacitet vinarije je do 50 000 boca a ”Pošip Sv. Ivan selekcija” se u većim količinama radi ovisno o rodnoj godini i kvaliteti grožđa.


Pošip Export – Vinarija Šain Marelić je više puta nagrađena od strane stručne komisije ispred Marko Polo Festivala za kvalitetu, a posebno ističemo II. Nagradu za bijela vina za ”Pošip Sv. Ivan selekcija” 2010. Godine.

 

Kontakt:

POŠIP EXPORT – Vinarija Šain Marelić

Čara 158

20273 Čara

Otok Korčula

 

Tel/fax: 020833116

Tel. 020834001

Mobitel: 0915617657

Predstavljanje: https://youtu.be/VF1AVDylZkA

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE