Početna stranica » Njemačka priprema novi paket mjera potpore gospodarstvu

Njemačka priprema novi paket mjera potpore gospodarstvu

Objavio Lauro Kostić
0 komentar
Četvrti zakon o poreznim olakšicama u pandemiji koronavirusa uključuje izuzeće od obaveze plaćanja poreza na bonuse za radnike u sektoru zdravstvene i socijalne skrbi do iznosa od 3000 eura i niz poreznih olakšica za tvrtke.

Prijedlog zakona uključuje i odredbe koje tvrtkama omogućuju da u kraćem roku odbiju od poreznih obaveza ulaganja u ovoj godini i da u većoj mjeri odbijaju gubitke od zarade u prethodnim godinama kako bi smanjili porezne obaveze.

Vrijednost paketa dosegnut će do 2025. oko 11 milijardi eura.

Ministar financija Christian Lindner rekao je novinarima da je paket “doprinos stabilizaciji gospodarskog oporavka i jačanju gospodarstva”.

Njemačko gospodarstvo smanjilo se u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju 0,7 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca, zakočeno ograničenjima uvedenima prošle jeseni kako bi se zaustavio četvrti val zaraze covidom 19 i poremećajima u nabavnim lancima.

Njemačka vlada podupire plan poreznih olakšica za potporu oporavku

 -Njemačka vlada podržala je u srijedu paket poreznih olakšica za radnike i tvrtke, rekao je vladin izvor, s ciljem ublažavanja utjecaja pandemije na najveće europsko gospodarstvo novim poticajima.

Četvrti zakon o poreznim olakšicama za korona virus uključuje oslobađanje od poreza na bonuse za skrbnike do iznosa od 3000 eura i niz mjera poreznih olakšica za poduzeća u paketu koji je ukupno vrijedan oko 11 milijardi eura (12,51 milijardi dolara) kroz do 2025.

Ministar financija Christian Lindner rekao je novinarima da je paket “doprinos stabilizaciji gospodarskog oporavka i doprinos jačanju gospodarstva”.

Njemačko gospodarstvo završilo je prošlu godinu na slaboj osnovi, palo je za 0,7% u četvrtom tromjesečju, usporeno ograničenjima uvedenima u jesen za borbu protiv četvrtog vala COVID-19, kao i poremećaja lanca opskrbe.

Vlada želi da novi paket podupire oporavak.

Detaljnije  JURIKA SHOW BAND CAJTI NA 26. MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

Prijedlog zakona uključuje odredbe koje omogućavaju tvrtkama da od svojih poreza brže odbiju neka ulaganja u 2022. godini, te da u većoj mjeri nadoknade gubitke u odnosu na prethodnu dobit nego prije i time smanje poreze za prethodne godine.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE