Početna stranica » 29. MARKO POLO FEST U SJEĆANJE NA HRVATSKOG SLAVUJA – ”VINKO COCE U NOTAMA ŽIVOTA”

29. MARKO POLO FEST U SJEĆANJE NA HRVATSKOG SLAVUJA – ”VINKO COCE U NOTAMA ŽIVOTA”

Objavio Ivo
0 komentar

Ovogodišnji XXIX. Međunarodni Marko Polo Festival pisme i vina Korčula 19., 20. i 21. srpnja 2024. godine održati ćemo u sjećanje na našeg ”Prijatelja i hrvatskog tenorskog slavuja Vinka Cocu”. Kad spomenemo našeg Vinka, ne samo da asocira na Marko Polo Fest, već je nezaobilazna i temeljna vrjednost u stvaranju korčulanskog festivala. Vinko nije mogao bez Korčule i Šegedina u kojima je prepoznao sve glazbene atribute duhovnog izražavanja i ljubavi prema glazbi a Korčula i Šegedini su uzvraćali Vinku na nesebičnoj ljubavi i prijateljstvu koje je trajalo do njegove prerani smrti. Međutim, naš Vinko nije umro i nikada neće umrijeti. On je živuća legenda i vječni dragulj Hrvatske glazbene kulture koji nikada ne umire.

Žao nam je u istinu što smo bili preblizu ostvarenja njegove životne želje. Želio je zapjevati u duetu sa njegovim visočanstvom i jednim od najvećih tenora svih vremena Lucianom Pavarottijem  2007.  godine na Marko Polo Festu. Tajnica Luciana nam je potvrdila 2 puta u sječnju 2007. godine pristanak i Lucianov dolazak na Korčulu. U međuvremenu je Luciano obolio od teške i neizlječive bolesti te je u mjesecu ožujku 2007. godine završio u bolnici u Modeni s diagnozom tumora na prostati.  U mjesecu svibnju smo iz ureda tajnice Luciana dobili e-mail o konačnoj sprječenosti i otkazivanju dolaska na Korčulu jer se je bolest kod Luciana proširila na gušteraču i ostale organe, kada je 6. rujna 2007. skončao život u Modeni. Za našeg Vinka i nas organizatore je ovo bio izuzetan šok.   

Prvu festivalsku večer pod nazivom ”Vinko Coce u notama života” održati ćemo 20. srpnja 2024. godine na svečanom otvaranju festivala. Prve festivalske večeri uz orkestar u živo imati ćemo priliku poslušati razne izvođače i klape u izvođenju najboljih izabranih pjesama: ”Vilo moja”, ”More li”, ”Sićaš li se di je Lungo mare”, ”Mirno spavaj ružo moja” i dr., koje je naš Vinko ostavio za vječnost mladim generacijama.  Posebno se nadamo i radujemo nazočnosti i dolasku Vinkove obitelji i klape ”Trogir” u kojoj je proveo zajedno sa svojim bratom Dujom dugi niz godina.  Danas klapu ”Trogir” vodi njegov sin tenor Ivo Coce a, Vinkov nećak.  Na drugoj festivalskoj večeri ”Melodije Marka Pola” nastupati će razni domaći i inozemni pjevači u izvođenju novih pjesama. /F.O./

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE