Home Festival GRUPA ”SINJI GALEB” IZ R. SLOVENIJE NA XXVI. MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

GRUPA ”SINJI GALEB” IZ R. SLOVENIJE NA XXVI. MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Grupa ”Sinji galeb” ranijih godina nastupa kao trio a danas je poznati duet iz Republike Slovenije. Izvode vlastite skladbe ali i one najpoznatijih inozemnih i domaćih autora. Nastupali su na raznim festivalima diljem Europe a nekoliko puta i na međunarodnom Marko Polo Festivalu u gradu Korčuli. Njihov raznovrstan glazbeni repertoar sastoji se od preko 3000. zabavnih pjesama koje izvode na: talijanskom, španjolskom, slovenskom, hrvatskom, dalmatinskom, engleskom i ciganskom jeziku.

 

Ovu iznimno nadarenu i talentiranu grupu sačinjavaju duet: Nataša Adamič i Saša Kostić. Nataša je prije završetka glazbene škole diplomirala violinu i flautu a osim glazbe i pjevačke karijere bila je i uspješna dramska umjetnica. Osim glazbe voli prirodu i životinje. Saša je započeo svoju glazbenu karijeru u Pirotu odakle se preselio u Republiku Sloveniju, gdje putem grupe ”Sinji galeb” ima uspješnu glazbenu karijeru.

 

Na korčulanskom festivalu predstavili su se 2014. godine skladbom ”Ljubav je sve što nama treba” za koju osvajaju 1. Nagradu publike. 2018. godine na festivalu ”Melodije hrvatskog juga” za skladbu ”Grij bi bija” osvajaju isto 1. Nagradu publike. Na ”Hit-festu” 2019. godine skladbom ”Nikad više” osvajaju Grand Prix.

 

Zbog Covida je nastala pauza u kojoj ”Sinji galeb” prostranstvima nad pučinom traži svoje mjesto pod ovim nebom. Iz kućne radinosti putem društvenih mreža zabavljaju svoju omiljenu publiku i pripremaju nova djela za novu nadu i vrijeme koje je pred nama svima. Suradnja sa izvrsnim slovenskim producentom Bojanom Šerugom i mnogobrojnim autorima njihovih pjesama je garancija uspjeha na europskoj glazbenoj sceni. Na ovogodišnjem 26. Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli grupa ”Sinji galeb” predstaviti će se publici skladbom ”Ljubav je pobjedila” za koju glazbu i aranžman potpisuje Bojan Šeruga na tekst Vesne Anderlić. /F.O./

Detaljnije  KUTJEVO d.d. USKORO SLAVI 800. GODIŠNJICU POSTOJANJA I TRADICIJE

 

Predstavljanje grupe ”Sinji galeb”:

”SINJI GALEB” – ”Grij bi bija” https://youtu.be/03R2VlgajTY

”SINJI GALEB” – ”Ljubav je sve što nama triba” https://youtu.be/QED2kbW8TcM

”SINJI GALEB” – ”Nikad više” https://youtu.be/0FFmTeDEXes

”SINJI GALEB” – ”Zora je” https://youtu.be/beIB7T_NQkU

 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE