Početna stranica » MIRKO ŠVENDA ”ŽIGA” NA XXV. MARKO POLO FEST – KORČULA 2019.

MIRKO ŠVENDA ”ŽIGA” NA XXV. MARKO POLO FEST – KORČULA 2019.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Mirko Švenda ”Žiga” je rođen u Prelogu, 07. svibnja 1964.g. kao deveto dijete, od majke Marije i oca Antuna. Već kod njegovog rođenja i prvog plača, doktor Franina je zaključio: “To će biti pjevač!”  Zašto spominjemo dr. Franina? Zato jer je nakon 40. godina poslije došao na Žigin koncert, stisnuo mu ruku i ispričao priču o prvom plaču, sjećajući se teškog poroda gospođe Marije te je rekao: Htio sam u živo čuti pjevanje ”Žige Međimurskog”. Imaš prekrasan glas i finu interpretaciju međimurske pjesme. ”Žigi”  je laskao Franin stisak ruke i te riječi, jer to je čovjek koji mu je pri porodu spasio život.

Nakon predstavljanja Mirka Švenda ”Žige” s ”Obiteljskim albumom” na Marko Polo Festivalu 2018. skladbom ”Moja braća” nije digao publiku  na noge, ali su na centralnom trgu ”Plokata” u Gradu Korčuli potekle nezaboravne suze s očiju mnogobrojne publike a posebno ”korčulanskih majki”, koje znaju cijeniti i prepoznati kvalitetne stihove, pjesmu i njenu poruku. Između mnogobrojnih albuma i pjesama imali smo priliku poslušati novi album Mirka Švende ”Žige” u izdanju Croatie Recordsa i uvijeriti se, da su zaista doktorove riječi i više već istinite.  Mirko Švenda ”Žiga”  je na korčulanskom festivalu 2016. godine  osvojio  ”Drugu nagradu žirija” i to ne smatramo greškom ”festivalskog žirija”, već visoke kriterije u kojima je pjesma dobila budućnost.

Skladba ”Moja braća” je nakon festivala postala najslušanija skladba na mnogim radijskim postajama, a najbolji rezultat i učinak je postignuće u natalitetnoj politici koja postaje trend i obveza sviju nas na poticanje natalitetne politike. Nekoliko škola i dječjih vrtića na Hrvatskom jugu skladbu ”Moja braća” uvele su u nastavni program. Mirko Švenda ”Žiga” je pobjednik i dobitnik ”Grand Prixa” XXII. Međunarodnog Marko Polo Festivala skladbom ”Volim te Dalmacijo” za koju je glazbu potpisao Ante Pavičić, tekst Petar Dabelić a aranžman Toni Eterović.

Detaljnije  KLAPA ''KORDA'' NA XXI. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2016.

Na prošlogodišnjem XXIII. Marko Polo Fest-u osvojio je ”II. Nagradu žirija”  za skladbu ”Budi pored mene” autora: Dalibora Zavođe – glazba, Davora Magušića – tekst na aranžman Tonija Eterovića.

Nakon osvojenog ”Grand Prix-a” na XXIV. Međunarodnom Marko Polo Festivalu – Korčula 2019. skladbom ”Domovina” autora stihova Željka Pavičića za koju je glazbu i aranžman potpisao Danijel Galar, nesustrašivi i izuzetan interpretator osebujnog vokala Mirko Švenda ”Žiga” u ovo nesretno vrijeme Covida 19. hrli Korčuli novom skladbom ”Kada moje srce stane” za koju glazbu i stihove potpisuje Mladen Halić a aranžman nezaobilazni i izvrstan glazbeni umjetnik Toni Eterović. /F.O./

 

Predstavljanje Mirka Švenda ”Žige”:

”Volim te Dalmacijo” – https://youtu.be/h-y8UHjR5EY

”Moja braća” – https://youtu.be/Wn8Fe8BIzik

”Mirno spavaj ružo moja” – Vinko i Mirko – https://youtu.be/b_GmpXYPNUo

”Ja sam junak iz doline” – Lijepom našom –  https://youtu.be/_peJbDg8cS8

”Sine moj” – https://youtu.be/ZHsX9lTGbLU

”Domovina” – Marko Polo Fest – https://youtu.be/DgoykfsF6Hg

Klis – https://youtu.be/AiSs2bYVx2Q

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE