Početna stranica » ”TRIO GUŠT” I SLOVENKA PETRA PETERKA ”DEKLICOM” NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2019.

”TRIO GUŠT” I SLOVENKA PETRA PETERKA ”DEKLICOM” NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2019.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Gušt na latinskom znači užitak. U Dalmaciji ta riječ ima širok spektar značenja, pa znači i piće i hrana i dobra glazba…, zapravo sve ono u čemu Dalmatinci i gosti uživaju, odnosno guštaju.

Trio svoje korijene ima u splitskom KUD-u ”Filip Dević” u čijem su narodnom orkestru svirali Želimir Dundić i Rade Konstantinović. Želimir je svirao violinu i mandolinu, a Rade harmoniku. Uz gitarista Željka Cvitanovića osnovali su trio 1982. i počeli nastupati izvan KUD-a. Od 1983. nose ime “Trio Gušt”. Gitaristi su se često mijenjali do 1989. kada im se pridružuje Gordan Šegvić koji postaje stalni član tria. Svo troje su glazbeno školovani, a iskustvo su osim u KUD-ovima stjecali u raznim glazbenim sastavima, orkestru HNK-a…

Izvode poznate hitove i glazbu iz Hrvatske i okolnih zemalja, što im je dodatna kvaliteta i posebnost. Majstori su scenskog nastupa i sviraju sve vrste popularne glazbe, a njihova posebnost leži u činjenici što na dva načina interpetiraju glazbu. Prvi, električni, namijenjen je za izvođenje prvenstveno plesne glazbe, a drugi je onaj akustični, uživo. Njihova prepoznatljivost jest upravo živa svirka u kojoj do izražaja dolaze njihove zabavljačke sposobnosti, a time i neposredna komunikacija s publikom. Prilagodljivost različitim nastupima neovisno o prostoru i vrsti publike ostavila je itekako dubok trag na njihovom repertoaru.”

Nastupili su na tridesetak festivala, gostovali diljem Europe, u Australiji, Sjevernoj i Južnoj Americi, Novom Zelandu, Singapuru, Japanu… Jedino u Africi nisu bili. Osim nastupa uživo nastupali su i na radijskim i televizijskim postajama u Nizozemskoj, Belgiji i Njemačkoj.

Na XXIV. Međunarodnom Marko Polo festivalu ”Trio gušti” će nastupati s poznatom slovenskom pjevačicom Petrom Peterkom u izvođenju skladbe ”Deklica” za koju glazbu i tekst potpisuje Milivoj Balić a aranžman Ante Toni Lasan jedan od najproduktivnijih i najvrijednijih aranžera i autora ovih godina u Hrvatskoj. ”Trio gušt” će osim izvođenja nove skladbe 21. srpnja u nedjelju na trgu ”Plokata” nastupati u korčulanskom poznatom clubu ”The Jungle” 20. srpnja na After party nakon završetka I. Klapske večeri ”Pisma i vino”. /F.O./  

Detaljnije  LEDENO VINO ILOČKIH PODRUMA 3. PUTA ŠAMPION MARKO POLO FEST-a

 

Predstavljanje ”Tria Gušt”:

Veliki narodni mix – https://youtu.be/ZmE_T7ksqfU

Pop mix – https://youtu.be/HW4pE1os9Os

Dalmatinski mix – https://youtu.be/jQ2zQUquwkk

Za merak i dušu mix – https://youtu.be/Y0m04hoqZY0

Mexico mix – https://youtu.be/vz4eS3XbkBo

Dalmatinsko istarski mix – https://youtu.be/2Q30gRoSE0I

Kako to radi ”Trio gušt” u živo – https://youtu.be/a4j0wA3DgHo

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE