Početna stranica » PRIJAVLJENE 184 PJESME NA NATJEČAJ 29. MARKO POLO FESTA KORČULA 2024.

PRIJAVLJENE 184 PJESME NA NATJEČAJ 29. MARKO POLO FESTA KORČULA 2024.

Objavio Ivo
0 komentar

Na raspisan Natječaj XXIX. Međunarodnog Marko Polo festivala pisme i vina Korčula 2024., koji je trajao od 02. siječnja do 01. svibnja 2024. godine pristigle su i prijavljene  184 nove skladbe.

Festivalski savjet pod ravnanjem Predsjednik Goran Baranović, Nenad Vilović, Žarko Vrbica, Rajka Režić i Ivan Šegedin nije imao jednostavan, a ni lak zadatak prilikom odabira.  Odabrao je 22. nove skladbe i 2. rezervne koje će mnogobrojni izvođači iz raznih europskih zemalja izvesti na 29. festivalskom izdanju u superfinalnoj večeri ovogodišnjeg Marko Polo Fest-a pod nazivom ”MELODIJE MARKA POLA” koja će se održati 21. srpnja 2024. godine u gradu Korčuli.

Mnoge skladbe su zanimljive tekstualno, vokalno, interpretacijski i modernog su aranžmanskog prizvuka. Nove skladbe su pristizale iz raznih krajeva svjeta od Meksika do Australije. Zanimljiv podatak je da su neke skladbe dolazile sa raznih jezičnih govornih područja; Španjolskog, engleskog, njemačkog, slovenskog, mađarskog i dr. Bez obzira na jezično područje izabrane su one najbolje, one koje godinama tradicionalno obilježavaju brand Marko Polo Fest-a.

Direktor Festivala Ivan Šegedin nam je u kratko rekao: ”Birali smo zanimljive skladbe s kvalitetnim tekstualnim porukama, kompletnim izbalansiranim vokalima i modernijim aranžmanima. Starosnu dob izvođača kao i obično nismo nikada uvjetovali, a niti to želimo. Odabrali smo kako one mlađe dobi tako i one starije, od kojih još možemo ponešto naučiti i razumjeti u njihovim tekstualnim pjesničkim porukama. Nikada nismo zaobišli i nećemo one izvođače koji su vjerni i privrženi Marko Polo Fest-u, jer oni su zapravo naša snaga i zbog toga će uvijek korčulanski festival biti uz njih.

Ovogodišnjoj Superfinalnoj večeri prethodi kušnja i ocijenjivanje vina 19. 07. 2024. I klapska a’capella večer 20. 07. 2024. pod nazivom ”Zlatne kapi u notama života” na kojoj će sudjelovati mnogobrojne klape u izvođenju najpoznatijih skladbi u sjećanje na naše slavuje Olivera Dragojevića, Vinka Cocu i mnogobrojne autore, kada će ovogodišnji festival biti svečano otvoren. Konačan popis izvođača i izabranih skladbi biti će objavljen 01. 06. 2024. godine na našem portalu www.marcopolofest.hr /F.O./

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE