Početna stranica » Fortenova grupa prodala Cibonin toranj koncernu Agram

Fortenova grupa prodala Cibonin toranj koncernu Agram

Objavio Lauro Kostić
0 komentar
Radi se  o uredskim prostorima na 16 katova tornja te garažnom prostoru, što ukupno čini oko 6.700 četvornih metara površine. Kupoprodajna cijena je prema ugovoru poslovna tajna, navodi se u priopćenju.

Poslovni toranj Cibona jedna je od reprezentativnijih poslovnih zgrada u Zagrebu. Nalazi se u središtu grada, na prestižnoj i lako dostupnoj lokaciji, a od trenutka kada je za potrebe Univerzijade 1987. godine izgrađen kao dio kompleksa sportske dvorane postao je jedan od najprepoznatljivih gradskih simbola.

Izvršni direktor Fortenova grupe za financije James Pearson istaknuo je da su, nakon što je grupa u najvećoj mjeri zaključila  procese prodaje kompanija koje nisu dio njihovog  matičnog poslovanja, fokus  usmjerili na prodaju nekretnina koje nisu dio temeljnog poslovanja.

“Zadovoljni smo što smo u vrlo kratkom vremenu pronašli partnera koji će, siguran sam, osigurati potrebne investicije ovoj dobro poznatoj zgradi“, naglasio je Pearson.

Za potpredsjednicu Koncerna Agram Ivanu Bratanić Cibonin toranj ikonska je građevina Grada Zagreba i sjajno se uklapa u nekretninski portfelj Koncerna Agram.

“Prepoznavši ovu ulagačku priliku nastavljamo sa investicijama u domaće gospodarstvo, a ova akvizicija ujedno dolazi s obljetnicom 30 godina uspješnog poslovanja Koncerna Agram“, navela je Bratanić.

Detaljnije  MOST ''CETINA'' SPOJEN 9. OŽUJKA 2023.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE