Početna stranica » Krenula isplata 2,1 milijarde kuna izravnih plaćanja poljoprivrednicima

Krenula isplata 2,1 milijarde kuna izravnih plaćanja poljoprivrednicima

Objavio Lauro Kostić
0 komentar
Kako se navodi, isplaćena je potpora za IAKS mjere ruralnog razvoja –  Potpora područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima  (Mjera 13) i osnovno plaćanje EU dio u iznosu od 580 milijuna kuna.

Nastavlja se i isplata za osnovno i preraspodijeljeno plaćanje, plaćanje za mlade poljoprivrednike, proizvodno vezane potpore za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, tov junadi, ovce i koze te potpore male vrijednosti za duhan, maslinovo ulje te očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara.

Iz Ministarstva najavljuju da će na račune više od 100.000 poljoprivrednika biti uplaćena i potpora za poljoprivredno zemljište koje obrađuju i životinje koje drže na svom gospodarstvu, kako bi se pravovremeno mogli pripremiti za proljetnu sjetvu.

Potpora za Dobrobit životinja (Mjera 14) planira se isplatiti do 15. ožujka 2022. godine, ističe se u priopćenju.

U ožujku i travnju, pak, započinje isplata potpora poljoprivrednicima za: Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene (Mjera 10), Ekološki uzgoj (Mjera 11) , Proizvodno vezanu potporu za tov junadi te potpora za rasplodne krmače. U završnom dijelu odobravanja isplate slijedi isplata preostalih potpora te poravnanje računa za sve potpore te će kroz poravnanje biti isplaćeno oko 400 milijuna kuna.

Kroz sve oblike Izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja poljoprivrednicima ćemo ove godine isplatiti ukupno 4,2 milijarde kuna, temeljem podnesenih jedinstvenih zahtjeva za potporu u 2021. godini, zaključuje se u priopćenju.

Detaljnije  NEKA VEČERAS MOBITELI GORE ZA NAŠEG MARKA PURIŠIĆA I BABY LASAGNA – DIJASPORO VEČERAS JE VRIJEME!

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE