Početna stranica » Lidl povećava plaće zaposlenicima za prosječno pet posto

Lidl povećava plaće zaposlenicima za prosječno pet posto

Objavio Lauro Kostić
0 komentar
“Ovo je peta godina zaredom da se povećavaju plaće zaposlenicima u trgovini i skladištu, kojima se ujedno isplaćuje i 13. plaća. Uz njih, ove godine, plaće se povećavaju i zaposlenicima u uredima podružnica i centrale”, navodi se u priopćenju.

Iz Lidla napominju kako su ta povećanja nastavak kontinuiranog ulaganja u Lidlove zaposlenike.

Također ističu kako od samih početaka poslovanja, a posebice u zadnjih pet godina, Lidl sustavno na godišnjoj razini povećava plaće i ostale pogodnosti svojim zaposlenicima.

Osim u osnovna primanja zaposlenika, Lidl ulaže u edukacije, stručna usavršavanja te programe stipendiranja, a omogućava i rotacije posla te međunarodne razmjene. Uz to, svojim zaposlenicima osigurava i dodatne benefite kao što su božićnica, uskrsnica, regres, novčane nagrade, sezonski dodatak, sistematski pregledi, pokloni za djecu te brojne druge pogodnosti, naglašavaju iz Lidla.

Samo u prošloj godini Lidl je isplatio 8.000 kuna dodatka na plaću kroz novčane nagrade, uskrsnicu i božićnicu“, navodi se u priopćenju.

Također se ističe kako Lidl širenjem svoje maloprodajne mreže kontinuirano otvara nova radna mjesta, a tijekom sezone zaposli oko 400 novih zaposlenika za koje se, sukladno poslovnim potrebama, nakon odrađene sezone otvara mogućnost stalnog zaposlenja.

Iz Lidla su najavili i da će i u ovoj godini otvarati nove trgovine, a u izgradnji je i treći logističko-distributivni centar u Križu.

Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, ima 105 trgovina i dva logističko-distributivna centra te zapošljava više od 3.200 djelatnika.

Lidl je dio maloprodajne grupe Schwarz, sa sjedištem u njemačkom Neckarsulmu, a ta je grupa u fiskalnoj godini 2020. generirala promet od 125,3 milijardi eura.

Detaljnije  KLAPA ''CAMBI'' NA XXVIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2023.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE