Početna stranica » SAD privremeno prestaje financirati ”Svjetsku zdravstvenu organizaciju” (WHO)

SAD privremeno prestaje financirati ”Svjetsku zdravstvenu organizaciju” (WHO)

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Donald Trump američki predsjednik je u utorak objavio kako će SAD privremeno prestati financirati ”Svjetsku zdravstvenu organizaciju” (WHO) zbog lošeg upravljanja epidemijom koronavirusa. Istaknuo je: ”Blizu smo dovršetka plana za zaustavljanje koronavirusa i novo otvaranje izmučenog američkog gospodarstva”. Prije nešto više od tjedan dana Trump je zaprijetio Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji: “Danas sam naredio obustavu financiranja Svjetske zdravstvene organizacije dok se provodi studija koja će ispitati ulogu WHO-a u pogrešnom upravljanju i prikrivanju širenja koronavirusa”, rekao je na konferenciji za novinare u Bijeloj kući.

Rekao je kako Svjetska zdravstvena organizacija nije ispunila svoju osnovnu dužnost i zbog toga mora odgovarati. Da je WHO obavila svoju zadaću i poslala medicinske stručnjake u Kinu, epidemija Covid 19 bi bila zadržana u njezinom izvoru s manjim brojem preminulih. Američki ministar vanjskih poslova Mike Pompeo rekao je u utorak da Sjedinjene Države žele radikalno promijeniti način rada organizacije. O pokretanju novog američkog gospodarstva predsjednik Trump je rekao, kako je blizu dovršetka plana pokretanja gospodarstva u nekim saveznim državama do 1. svibnja koje su sa nižom stopom zaraze. Nakon što je uslijed zaraze život izgubilo preko 40000 Amerikanaca a nekoliko milijuna je ostalo bez radnog mjesta rekao je:  ”Kako će ovlastiti guvernere unatoč sumnjama nekih stručnjaka, da predsjednik ima takve ovlasti provoditi planove u svojim državama u odgovarajuće vrijeme. Razgovarati će vjerojatno u četvrtak video konferencijom sa svih 50 guvernera o planu. /F.O./

Detaljnije  SAD-e ULAŽE MILIJARDU DOLARA U ZEMLJE TRI MORA MEĐU KOJIMA JE I HRVATSKA

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE