Početna stranica » VELIKI USPJEH ZRAČNE LUKE RUĐER BOŠKOVIĆ – DUBROVNIK – RYANAIR UVODI 16 NOVIH LINIJA

VELIKI USPJEH ZRAČNE LUKE RUĐER BOŠKOVIĆ – DUBROVNIK – RYANAIR UVODI 16 NOVIH LINIJA

Objavio Ivo
0 komentar

U Zračnu luku ”Ruđera Bošković” – Dubrovnik, ”Ryanair” otvara sezonsku bazu. Na konferenciji za medije su govorili direktor irskog Ryanaira Jason McGuinness i glavni direktor Zračne luke Ruđer Bošković  Viktor Šober.

 

 

Veliko mi je zadovoljstvo najaviti nešto što smo pripremili posljednjih mjeseci. Ryanair će za početak imati dva bazirana aviona. Novi avioni koji dolaze u Dubrovnik stvaraju 40 posto manje buke, što je doprinos održivosti zračnog prometa.  Sugrađani koji žive u blizini aerodroma sigurno će imati zadovoljstvo koje pruža najnovija tehnologija. Pripremili smo 18 linija, dvije smo imali, to je bio Beč i Dublin. Želim zahvaliti Gradu Dubrovniku, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, turističkim zajednicama, svima koji su sudjelovali u ovom procesu. Imali smo podršku vlasničke strukture, a glavni cilj nam je bio zima.Imati ćemo tri cjelogodišnje linije: Beč, London i Dublin. Učinili smo veliki iskorak u nadi da će turistički sektor slijediti dogovore koje smo postigli, a grad Dubrovnik i naša Dubrovačko – neretvanska županija će oživjeti na puno bolji način tijekom zime. Ovim dogovorom Dubrovnik radi dodatan iskorak u turističkom segmentu i profilira se kao city break destinacija, rekao je Šober te dodao: ”Ryanair počinje s ljetnom sezonom, s planom da od 18 destinacije, tri ostanu cjelogodišnje s tim i više očekujemo dosta zanimljivu sljedeću zimu. Letovi će biti popularni ne samo za goste koji će nam dolaziti, nego i našim sugrađanima. Imat ćemo zanimljivu zimu sa zanimljivim destinacijama. Radimo s Ryanairom, s Croatia Airlinesom i s destinacijama koje su izvan Europske unije, zaključio je Šober.

 

McGuinness je zahvalio partnerima iz Zračne luke Ruđer Bošković – Dubrovnik, ali i lokalnoj samoupravi. Predstavio je Ryanair  i dodao: Troškovi za putnike Ryanaira prije i poslije pandemije covida, ostali su isti, dok su kod drugih kompanija porasli. Najavio je daljnje investicije u Hrvatsku. Istaknuo je i kako dva Ryanairova aviona koji će u budućnosti dolaziti u Dubrovnik, Boeing 8-200, spadaju u avione koji minimalno opterećuju okoliš.

Sezonska baza kreće s radom od travnja 2024., a uz dvije postojeće linije prema Beču i Dublinu, uvode se novih 16 linija od Dubrovnika. Tako će irska niskotarifna aviokompanija grad podno Srđa povezivati sa sljedećim destinacijama: Berlinom, Bruxellesom, Helsinkijem, Londonom, Milanom, Parizom, Rimom, Stockholmom, Wroclawom, Oslom, Baden-Badenom, Memmingenom, Krakowom, Manchesterom, Düsseldorfom i Poznanom, a u prvih 12 mjeseci očekuje se više od 600 tisuća putnika. (F.O. – Dubrovački vjesnik)

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE