Početna stranica » ZAŠTO JE VLADE REPUBLIKE HRVATSKE USPJEŠNA 2020. – 2024.

ZAŠTO JE VLADE REPUBLIKE HRVATSKE USPJEŠNA 2020. – 2024.

Objavio Ivo
0 komentar

Prije tri godine, kada je Vlada Republike Hrvatske na čelu s Premijerom Andreom Plenkovićem preuzela odgovornost u zatečenom polariziranom i politički nestabilnom društvu, s visokom stopom nezaposlenosti, previsokim porezima, proračunskim deficitom, lošim kreditnim rejtingom, sporom provedbom strukturnih reformi, slabom iskorištenošću europskih fondova, a posebno krizom sistemskih razmjera u Agrokoru, donjela je Program 2020. – 2024. U to krizno vrijeme cijeli svijet je zahvatila pandemija covida u kojoj su milijuni ljudi u svijetu izgubili život. U to vrijeme je odradila ključnu ulogu u spašavanja Hrvatskog čovijeka i društva bez kompleksnih represivnih mjera koje su bile složenije u mnogim svjetskim državama. Dapače, čuvajuć sebe, čuvaš obitelj, prijatelje i susjede. Radilo se je i nije se stalo. Maske su bila jedina zaštita nemilosrdnog virusa a još ne utvrđenog cijepiva je bilo za sve građane koji su ga željeli i trebali primiti. Ulice su bile puste ali u nijednom trenutku se nije osjetila samoća jer svakodnevno je Stožer civilne zaštite bio putem medija uz Hrvatski narod.

Izgradnja iznimno važnog projekta ”Pelješki most” koji je povezao cijelu Domovinu, a koji je bio ovisan o kineskom izvođaču radova od kuda je zapravo i pandemija covida krenula svijetom nije zaustavljena, već je dinamika izgradnje uvijek bila prije rokova. Vlada Republike Hrvatske je u to vrijeme svakom građaninu u bilo kojem gospodarskom segmentu rada od brodogradnje, posebice turizma, školstva, umjetnosti i dr., osigurala financijsku pomoć, plaće radnicima i naknade socijalno ugroženom stanovništvu u skladu s mogućnostima proračuna Vlade. Ako uzmemo u obzir samo ovo razdoblje iz života Hrvata, onda bi Vlada Andrea Plenkovića od Hrvatskog naroda trebala biti nagrađena. O korupciji možemo pričati u nedogled. Ona započinje iz svakog pojedinca, obitelji, sredine i društva u kojem živimo. Koliko je Republika Hrvatska korumpirana možemo zaključiti po odnosima u našem društvu: Suprug potkrada suprugu, brat svog brata, sestra svoju sestru, dakle međuljudski odnosi su problem našeg društva a na prvom mjestu je odgovornost koju prati umjerenost u svemu. Ambicija je pozitivna ali nije pohlepa, zbog toga umjerenost ima onu svoju granicu ljudskosti.

Detaljnije  PZ PUTNIKOVIĆ LIBERTASOM I LIRICOM NA MARKO POLO FEST-U

Koliko je Vlada Republike Hrvatske u tri godine od 2020. – 2023. realizirala infrastrukturnih projekata većih i manjih broje se na stotine. S toga svaki prst uperen u vladu ima smisla ako je dobronamjeran i s prijedlogom ali drugog smisla nema. Fotelja je svakom draga, kako zbog primanja tako i zbog veličine ali je samo mogu zavrijediti oni koji brinu o Republici Hrvatskoj i njenim građanima. Razorni potres koji je pogodio Zagreb i Banovinu nemili je događaj koji se je paralelno poklopio pandemijom covida. U cijeloj zbilji,  tlo na porušenom području nije mirovalo cijelu godinu. Zbog seizimoloških aktivnosti i okolnosti trebalo je pričekati da se tlo u potpunosti smiri kako bi se pristupilo obnovi koja slijedi. Potres u Stonu je 1996. godine porušio pola starog grada, a obnova Stona još traje. Vijerujmo kako će Banovina biti izgrađena u vrlo kratkom periodu kao i Zagreb. Samo vijerom možemo ići dalje.  

Program Vlade sveobuhvatan je prikaz prioritetnih područja, mjera i aktivnosti kojima će se u okviru ovlasti postići socijalna sigurnost, perspektivna budućnost, ekonomska suverenost, osnažena državnost i globalna prepoznatljivost. U ostvarivanju svih ciljeva, Vlada će biti predana otvorenom i konstruktivnom dijalogu sa
svim dionicima društva, osobito sa socijalnim partnerima – sindikatima i poslodavcima. /F.O./

Cijeli program i ciljeve Vlade Republike Hrvatske možete pogledati na linku:

https://vlada.gov.hr/UserDocsImages/ZPPI/Dokumenti%20Vlada/Program%20Vlade%20Republike%20Hrvatske%20za%20mandat%202020.%20-%202024..pdf

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE