Početna stranica » FRANC ARMAN WINERY NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2018.

FRANC ARMAN WINERY NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2018.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Samo oni najuporniji, najvrijedniji i najkvalitetniji vinogradari i vinari mogu biti u zajednici našeg tima. Oni koji profesionalno i odgovorno pristupaju ne tako lakom i zahtjevnom poslu, izazovu ili tradiciji u kojoj se svaka kapljica znoja mora dvostruko vrednovati, cijeniti i nagraditi jer: ”Uz vino svaka tuga prestane i veselje nastane”. Marko Polo Fest-l, možemo slobodno reći simbol pjesme, vina, ljubavi, prijateljstva i tradicije nije igrom slučaja nastao već i te kako ozbiljnim razlogom i smislom u Republici Hrvatskoj koja je prešla svoj trnovit put do demokracije. I vinogradarska duša prođe svoj trnovit put. Put odricanja, strpljenja, čežnje, umora i napora do ponosa i slave. Zasigurno su taj put prešli Franc Arman i njegov sin Oliver i evo ih u našem timu. Timu onih najboljih proizvođača vina u Hrvata. Naš put na istok, zacrtao je i sam Marko Polo u svojim pohodima i na ”putu svile”. S toga živjeti Marka Pola mogu samo oni koji znaju cijeniti i poštovati svoje. Za razliku od nekih drugih ljudi i vremena, naš prodor na istok je posve drugačiji, to je prodor s pjesmom, vinom i ljubavi.

Uzgajanje vinove loze i spravljanje vina oduvijek je bilo jedno od glavnih uporišta opstanka istarskiih porodica. Tako i obitelj Arman, predvođena vrsnim vinarima Francom i Oliverom Armanom, nastavlja temeljne vrijednosti tradicije svojih predaka, koji su uzgajanje vinove loze započeli još davne 1850. Godine. Još je djed Edoardo Arman, umjetnost spravljanja ”dobrega” vina doveo do samog vrhunca, teškim radom, vjerno sadeći malvaziju i teran tijekom minulih pedeset godina. Danas, obitelj Arman, svoje obiteljske vrijednosti i tradiciju, konstantno podiže na nove razine izvrsnosti.

Poučeni stoljetnim iskustvom, Franc i Oliver pažljivim ručnim branjem odabiru najbolje grozdove koji će njihovim vinima dati pravu      aromu  i buke. Izvrsnost i inovativnost u proizvodnji njihovih višekratno nagrađivanih vina, odvija se u novom obiteljskom podrumu s idealnim uvjetima za njegovanje, čuvanje i dozrijevanje vina. U njemu zahvaljujući stečenom znanju Franc i Oliver, uz pomoć najsuvremenije, napredne enološke tehnologije, stručno vode svoja vina kroz prirodni proces proizvodnje. Tu na pet metara ispod zemlje, u inox bačvama nastaju mlada, svježa vina bogate arome. Ona zrelija, karakterom kompleksnija i tijelom jača vina koja svojom osobnošću iznenađuju i najzahtjevnije vinske znalce, njeguju velikim drvenim bačvama i ‘barrique’ bačvicama.

Detaljnije  KONSTRUKTOR - HOTINA d.o.o. - Blato na Korčuli

Vinogradi Franca Armana u Nardučima prostiru se na oko 20 hektara valovitih brežuljaka zapadne Istre a odlika im je savršeno pogođen osjećaj mjesta. Grožđe iz tih vinograda kao osnovna sirovina za proizvodnju vina, baza su Francu i Oliveru za kreaciju specifičnih sortnih vina.

Vinogradi Franca Armana u Nardučima prostiru se na oko 20 hektara valovitih brežuljaka zapadne Istre a odlika im je savršeno pogođen osjećaj mjesta

 

Za oca Franca i sina Olivera, velika vina započinju već u vinogradu, gdje u suradnji s prirodom nastoje uravnotežiti svoju strast za savršenstvom s vjerom u prirodni izražaj teroara i loze.

Na ovogodišnjem XXIII. Međunarodnom Marko Polo Fest-u Franc Arman Vinarija predstaviti će se sa dvije vrste vina ”Malvazija Classic” i ”Teran Barrique”. /F.O./

Proizvode ”FRANC ARMAN WINERY” možete naručiti putem web – stranice: www.francarman.hr i e maila info@francarman.hr

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE