Početna stranica » NOVA LUKA KORČULA – LUKA POLAČIŠTE U IZGRADNJI

NOVA LUKA KORČULA – LUKA POLAČIŠTE U IZGRADNJI

Objavio Ivo
0 komentar

”Nova luka Korčula – luka Polačište” je u izgradnji. Nakon održane konferencije krajem 2022. godine u gradu Korčuli na kojoj su bili Potpredsjednik Vlade i Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković, današnji Potpredsjednik Vlade, Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, Župan dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić , Zamjenik Župana Joško Cebalo, Gradonačelnica grada Korčule Nika Silić Maroević, Ravnatelj lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić i ostali dužnosnici, utvrđeno je kako će se modernizacijom prometne infrastrukture na otoku Korčuli poboljšati povezanost otoka Korčule sa susjednim otocima i kopnom, ali i stvoriti bolji uvjeti za povećanje kvalitete života otočana.

 

 

Na istočnom dijelu luke projektom je predviđen operativni gat širine 16 i dužine 55 metara, s trajektnim vezom dužine 55 metara s istočne, a 80 metara sa zapadne strane. Na istočnoj strani planirana je i obala u dužini od 130 metara s trajektnim vezom. Na zapadnom dijelu luke predviđena je privezna obala dužine 218,4 metara, što omogućava prihvat više brodova istovremeno ili jednog broda dužine veće od 200 metara, te zapadni gat.

Ukupna vrijednost projekta ”Nova luka Korčula – luka Polačište” iznosi oko 2.5 milona eura, a projekt je sufinancirala Europska unija iz kohezijskog fonda u iznosu od 2 miliona eura.

Potpredsjednik Vlade i Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je:

”Projekt luke Polačište potvrđuje ispravnu politiku ove Vlade, a to je da treba pokrenuti veliki investicijski ciklus u lučku infrastrukturu. Mi trenutno ulažemo oko 270 miliona eura u luke, i to velikim dijelom europska sredstva. Kada gledam lučku infrastrukturu, ono što se radi te ono što će se tek raditi, mislim da je Korčula zaista pripremila velike projekte. Ja na tome čestitam i lučkim upravama, i županiji i svima koji su pridonijeli”.

Detaljnije  GRUPA ''SINJI GALEB'' IZ R. SLOVENIJE NA XXVI. MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

Potpredsjednik Vlade i Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić je izjavio:

”Po završetku ovog velikog projekta u Korčuli, potom Pomorsko-putničkog terminala u Veloj Luci, kao i luke Perna sa zaobilaznicom Orebića i brzom cestom preko Pelješca, mi ćemo imati taj jedan završeni krug investicija koje pridonose Korčuli i njenoj povezanosti  unutar Dubrovačko – neretvanske županije. Ovo su važne investicije i ja čestitam svima i u županiji i lučkim upravama, i jedinicama lokalne samouprave na velikom trudu, naravno uz podršku ministra Butkovića koji je zaista opravdao titulu ministra mora’, rekao je zastupnik Bačić./F.O./

 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE