Početna stranica » Google obustavio prodaju oglasa u Rusiji

Google obustavio prodaju oglasa u Rusiji

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Google obustavio prodaju oglasa u RusijiNajveći prodavač internetskih oglasa u svijetu po prihodu tim se potezom pridružio nizu kompanija koje su raskinule poslovne veze s Rusijom nakon invazije na Ukrajinu, uključujući Twitter i Snap. “S obzirom na izvanredne okolnosti pauziramo s Googleovim oglasima u Rusiji. Situacija se brzo razvija, a mi ćemo objavljivati nove informacije kada to bude primjereno”, stoji u priopćenju kompanije, objavljenom u četvrtak.

Google je ruskim državnim medijima već zabranio da pri kupnji i prodaji oglasa korist njegovu tehnologiju.

Pozivaući se na interna pravila o poslovanju u slučaju osjetljivih događaja, zabranio je i oglašavanje koje nastoji iskoristiti rat. Ruski regulator za komunikacije Roskomnadzor naložio je početkom tjedna Googleu da prestane prikazivati ​​oglase s „netočnim informacijama o žrtvama ruskih snaga i ukrajinskih civila“. U četvrtak Roskomnadzor je od Googlea zatražio i da prestane prikazivati ​​oglase s “lažnim političkim informacijama” o Ukrajini na YouTubeu, čiji je cilj “plasiranje netočnih informacija u rusku javnost”, izvijestio je Wall Street Journal.

Google je već prošle godine u Rusiji platio više od 32 milijuna rubalja kazni zbog kršenja propisa o sadržaju, čije kršenje Moskva kažnjava i ograničavanjem pristupa uslugama, napominje Reuters. Poslovna baza podataka SPARK objavila je prošle godine da je Googleov promet u Rusiji u 2020. iznosio 85,5 milijardi rubalja (790 milijuna dolara).

Detaljnije  ''ZE'' - ''IZVOR'' - NOVI SINGL I VIDEO SPOT

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE