Početna stranica » 26. MEĐUNARODNI MARKO POLO FEST U KORČULI, RAČIŠĆU I ŽRNOVU

26. MEĐUNARODNI MARKO POLO FEST U KORČULI, RAČIŠĆU I ŽRNOVU

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Odlukom Festivalskog odbora a uz podršku Gradonačelnice grada Korčule Nike Silić Maroević ovogodišnji XXVI. Međunarodni Marko Polo Festivala pjesme i vina Korčula 2021. godine održati će se 16., 17. i 18. srpnja 2021. godine pod visokim pokroviteljstvom: Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva kulture i medija, Dubrovačko – neretvanske županije i Grada Korčule. Festival će započeti  u petak 16. 07. 2021. tradicionalnom kušnjom i ocjenjivanjem vina koja će biti u konobi ”Komin” u gradu Korčuli. Prva festivalska večer u subotu 17. 07. 2021. na kojoj će nastupati nekoliko renomiranih klapa i poznata grupa od fešta ”Trio Gušt” održati će se u Račišću ispred hotela ”Mediteran” a treća super finalna večer ”Melodije Marka Pola” održati će se pred crkvom sv. Roka na ”Postranskoj Pijaci” u Žrnovu – Postrani.

 

”Poštujući odluke Županijskog odbora civilne zaštite i ovogodišnja događanja izmjestili smo iz centralnog trga grada Korčule, kako bi zaštitili naše stanovništvo a ujedno približili festivalska događanja našem korčulanskom puku, izjavio je direktor festivala Ivan Šegedin. Važno je istaknuti kako će na ovogodišnjem 26. Festivalskom izdanju nastupiti izvođači iz svih krajeva Republike Hrvatske, te Republika: Slovenije, Italije, Srbije i Njemačke. Izuzetno smo zadovoljni sa kvalitetom 22. nove skladbe koje će biti izvedene u super finalnoj festivalskoj večeri u nedjelju 18. 07. 2021. godine od kojih će mnoge živjeti u eteru.”

 

Festivalski stručni žiri u sastavu: Goran Baranović, dr. Žarko Vrbica, Rajka Režić, Branko Uvodić i umjetnički direktor festivala Nenad Vilović uz publiku će biti važan subjekt u odabiru onih najkvalitetnijih izvođača i skladbi. Osim izvođača, uzvanika i gostiju za razliku od prošlogodišnjeg festivalskog izdanja na ovogodišnjem će biti i publika sukladno odlukama Stožera. Za sada je ta brojka 100 posjetitelja. Nadamo se kako bi u vrijeme festivala ona mogla biti i veća ovisno o epidemiološkoj situaciji. Molimo sve zainteresirana prijatelje festivala, da nas kontaktiraju putem telefona i društvenih mreža kako bi im osigurali besplatne pozivnice za praćenje festivala. Ovogodišnji festival će snimati TV kola a snimka će biti direktnim TV prijenosom putem TV kanala emitirana diljem svijeta od Kanade do Australije.

Detaljnije  Nenad Kumrić ''Charlie'' na četvrtstoljetnom Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli.

 

Sve ćemo učiniti kako bi svima skupa još jedno festivalsko izdanje Međunarodnog Marko Polo Festa, festivala pisme i vina – Korčula 2021. godine ostalo u najboljem sijećanju. /F.O./

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE