Početna stranica » ALEX JADRO IZ MALLORCE NA 29. MARKO POLO FEST-u – KORČULA 2024

ALEX JADRO IZ MALLORCE NA 29. MARKO POLO FEST-u – KORČULA 2024

Objavio Ivo
0 komentar

Alex Jadro je svoju četrdesetgodišnju glazbenu karijeru i reputaciju započeo graditi u Hrvatskoj nakon čega već punih 20. godina egzistira u Španjolskoj Mallorci.

Glazbeni put je započeo kao sedmogodišnje dijete, kada je skladao i svoju prvu skladbu.

Sa svojih 10 godina je osnovao i svoj prvi band ”Zvjezdane staze” u kojem su muzicirali mnogi poznati glazbeni umjetnici poput Žanil Tataj Žaka, koji je obilježio nastup na Marko Polo Fest-u, Damir Matić i dr.   

Alex pamti svoje mnogobrojne nastupa, a posebno ističe onaj na tada popularnom i kvalitetnom Zadarskom festivalu.

 

U tinejdžerskim godinama Alex postaje član novovalnog banda “The Burek” s kojim snima četiri autorske skladbe, a 1984. godine band bilježi nastup u popularnoj emisiji “Patuljci pojma nemaju”. Brojnim nastupima na gitarijadama, ”Ri Rocku” i drugim festivalima krajem 80-ih  postaje član grupe “Daltoni” koja bilježi izuzetnu popularnost na Kvarneru. U drugom dijelu devedesetih Alex prihvaća ponudu banda “Fireball” i započinje inozemnu glazbenu karijeru kao i onu uspješnu poduzetničku, no glazba je bila i ostala prva ljubav.

Vrijeme pandemije kod Alexa je probudilo kreativnost i nostalgiju te se tako vratio autorskom radu i sada se predstavlja novom skladbom “Zora, djeva”, koju potpisuje kao autor glazbe i teksta, dok aranžman potpisuje Robert Grubišić. Uz potporu klape Jadro, skladba je snimljena u studiju Adria Records te na hrvatsku glazbenu scenu donosi pop skladbu bogatu etno zvukom. Jadro će sa zadovoljstvom napomenuti da u pripremi ima veliki broj novih skladbi različitih glazbenih izričaja, no “Zora, djeva” se nametnula kao skladba kojom Alex želi obilježiti svoj povratak na hrvatsku glazbenu scenu. U intimnoj atmosferi vlastitog doma Alex se skladbom ”Zora, djeva” u snimljenom spotu vraća autentičnoj, nostalgičnoj i glazbeno etno harmoniji u kojoj duša otvara vrata vlastitom prostoru i ambijentu.

Detaljnije  GIOVANNI JAKOVAC NA 25. MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2020.

Alexa Jadra možemo svrstati među one najbolje umjetnike koji svojim nadahnućem i životnim iskustvom doprinose glazbenom razvoju i stvaralaštvu. Nadasve kao izvrstan vokal.

Na ovogodišnjem XXIX. Međunarodnom Marko Polo Fest-u Alex Jadro će se po prvi puta predstaviti publici skladbom ”Kamene moj” za koju potpisuje glazbu i tekst, a aranžman Robert Grubišić. /F.S/

 

PREDSTAVLJANJE  ALEX JADRO:

”Zora, djeva”https://youtu.be/oUJ_71a8hls?si=cPwOPbIG1JKXbMuh

”Zelenu granu s tugom žuta voća”https://youtu.be/tStSdGrvdHM?si=yGVDHoI_yKss8YHk

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE