Početna stranica » ANJA ŠTEFANČIĆ NA XXVIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-U KORČULA 2023.

ANJA ŠTEFANČIĆ NA XXVIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-U KORČULA 2023.

Objavio Ivo
0 komentar

Anja Štefančić je rođena 2001. u Zagrebu i ima 22 godine. S tri godine seli u Rijeku u kojoj završava osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, te započinje glazbenu karijeru.

Nastupala je na raznim festivalima poput: ”Kvarnerić”, ”Dječji mikrofon”, ”RiSONGić”, ”Kukuriček” i natjecanje “All you need is love” u Pazinu. Anja je dvije godine nastupala u ”školskom zboru” gimnazije Andrije Mohorovičića i izvanškolskom zboru ”Toretta” u Rijeci. Nakon svega nastavlja učiti i usavršavati vokalno solo pjevanje. Na ”Kvarneriću” je 2011., godine skladbom “Zametska malica” osvojila II. Nagradu publike kao i 2012. godine. Nagradu za najbolju zavičajnu pjesmu osvaja 2015. godine skladbom ”Ča je lep”. Anja će posebno pamtiti festival ”Kukriček” u Đurđevcu kada je izvođenjem skladbe ”Što je ljubav” 2016. godine osvojila Grand Prix festivala.  Na ”RiSONGiću” je nastupala 2017. i 2018. godine.

Na natjecanju “All you need is love” 2018. godine u Pazinu osvaja 3. Nagradu žirija.  Anja trenutno studira Turistički managament u Iki te je na trećoj godini studija.

Uz studiranje pohađa satove pjevanja kod profesora i mentora Voljena Grbca te se priprema za nastupe na raznim festivalima. Voli prirodu, životinje, izlaske s društvom, ambiciozna je i spremna na učenje novih stvari. Ponekad u slobodno vrijeme volontira u Rijeci, a posebno je bila aktivna u vrijeme kada je grad Rijeka bila Europska prijestolnica kulture.

Na prošlogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Fest-u za skladbu ”Lipa pismo duše moje” osvaja ”Nagradu najboljeg debitanta”, a zatim slijedi III. Nagrada žirija na festivalu ”Prvi glas Zagorja” u Svetom Križu Začrtje.

Na XXVIII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2023. godine Anja Štefančić će se predstaviti na liburnijskom ili čakavskom riječkom dijalektu, zanimljivom i novom skladbom ”Prava ljubav” za koju glazbu i aranžman potpisuje uvijek izvrstan Robert Grubišić a tekst Vjeko Alilović. /F.O./

Detaljnije  NA NATJEČAJ OVOGODIŠNJEG XXII. MEĐUNARODNOG MARKO POLO FESTIVALA PISME I VINA KORČULA 2017. PRISTIGLO 168 SKLADBI

 

Predstavljanje Anja Štefančić

”Lipa pismo duše moje” – https://youtu.be/pxS0fB8grL8

 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE