Početna stranica » JOŠKO CEBALO OTVORIO A PZ MATUŠKO I GORIŠKA BRDA IZ SLOVENIJE OSVOJILI MARKO POLO FEST 2019.

JOŠKO CEBALO OTVORIO A PZ MATUŠKO I GORIŠKA BRDA IZ SLOVENIJE OSVOJILI MARKO POLO FEST 2019.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Dvadesetičetvrti međunarodni Marko Polo Festival pisme i vina Korčula 2019. održan je u gradu Korčuli pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Izvrsnim novim skladbama razvedrio je i osvojio kako korčulanska srca tako i srca mnogobrojnih gostiju iz susjedne Republike Slovenije i drugih zemalja. U gledalištu se je tražilo mjesto više, što potvrđuje vrijednost korčulanskg festivala.

Prva festivalska večer ”Pisma i vino” započela je na centralnom trgu ”Plokata” u subotu 20. srpnja svečanom i prigodnom riječi gospodina Joška Cebala, Dožupana Dubrovačko – neretvanske županije i izaslanika Predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića. Pozdravljajuć sve prisutne izvođače, goste festivala i sponzore gospodin Cebalo je istaknuo: ”Ovo je jedinstven festival na kojem se promovira pjesma, vino, otok Korčula, Dubrovačko – neretvanska županija i šire. Dubrovačko – neretvanska županija je od prvog dana prepoznala njegove vrijednosti i stala uz festival i tako će biti u budućnosti”. Zahvalio je direktoru festivala Ivanu Šegedinu na 24. godine uspješnog vođenja Marko Polo Fest-a na kojem se promovira pisma i vino uz nastupe vodećih klapa, međunarodnih estradnih imena i proizvođača vina.

Nakon pozdravne riječi večer ”Pisma i vino” započela je podjelom plaketa za tradicionalnu potporu Marko Polo Fest-u, a plakete su uručene: ”Jamnici” d.d., Gradonačelniku grada Zagreba Milanu Bandiću dok će Predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović biti naknadno uručena jer zbog državničkih dužnosti nije Bila prisutna na festivalu.

 

Ovogodišnje nagrade za najbolju kvalitetu vina pripale su: I. nagradu za najbolja bijela vina osvojio je ”Franc Arman Winery”, I. nagradu za najbolja crna vina – ”PZ Vinarija Putniković” a za najbolju kolekciju vina nagrađeno je ”Kutjevo” d.d. Grand Prix za najbolja bijela vina osvojila je ”Vinska Klet Goriška Brda” – Dobrovo iz Republike Slovenije a Grand Prix za najbolja crna vina dobila je vinarija Matuško vina d.o.o. iz Potomja sa poluotoku Pelješca. Nakon uručenja nagrada mnogobrojni gosti i publika festivala je uživala u dvadestak u živo izvedenih skladbi u izvođenju: Klape ”Ošjak”, klape ”Kumpanija”, Leona Rikala, Petra Šegedina i Ivana Šegedina uz pratnju ”Mandolinskog orkestra KUD-a Metković” pod ravnanjem Tomislava Hercega i nezaobilaznog mladog pijaniste Antonija Dragojevića iz Vele Luke. F.O.

Detaljnije  POSLUŠAJTE I GLASAJTE ZA NAJBOLJU PJESMU MARKO POLO FESTIVALA 2018.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE