Početna stranica » ZANIMLJIVA ISTRIJANKA CRISTINA LUBIANA NA MARKO POLO FEST-u 2018.

Cristina Lubiana je rođena 2000. godine u mjestu  San Daniele Del Friuli u Italiji.

Danas živi s obitelji u Vižinadi kod Poreča u Istri.

Ako zbrojimo sve karakteristike ove nadasve drage, svestrane i simpatične djevojke, sportašice, učenice i iznad svega glazbene umjetnice onda bi naša ocijena bila 5,00.

Cristina je odlična učenica 3. razreda jezične gimnazije Pazinskog kolegija u Pazinu.

S završena četiri razreda glazbene škole klavira u Poreču i Rijeci upisuje jezičnu gimnaziju u Pazinu. Na ”Državnom jezičnom takmičenju” već u osmom razredu osvaja ”drugu nagradu u kategoriji A iz talijanskog jezika” a ove godine kao gimnazijalka petu nagradu u A kategoriji.

Govori; Njemački, talijanski, latinski i engleski jezik. Aktivno se bavi sportom, rukometom i badmintonom gdje je izrazito zapažena i nagrađivana.

Cristina pjeva od 4. godine u dječjem zboru zajednice talijana Vižinada ”Mini cantanti” pod vodstvom Dolores Barnaba u kojem rano izrasta u vrsnu solo inpretatoricu. U Buzetu pri udruzi ”Mali veliki mikrofon” voditelja Alana Poropata pohađa školu pjevanja pod mentorstvom glazbenih pedagoginja Ane Kućan i Katarine Jurić. Članica je limene glazbe ”Zajednica Talijana Vižinada” u kojoj svira alt saxafon.

Sudjeluje na mnogobrojnim festivalima lokalnog i međunarodnog karaktera na kojim osvaja uglavnom ”prve nagrade stručnog žirija”.

S 14 godina snima svoj prvi singl i spot za skladbu ”Voli me”.

  1. godine skladbom ”Na tvojen pragu” autorice teksta Vlaste Juretić uz glazbu i aranžman Roberta Funčića pobjednica je festivala ”Grobnička skala”.

Poseban i zapažen nastup je imala na prošlogodišnjem festivalu MIK – Melodije Istre i Kvarnera skladbom L’amore koju izvodi na talijanskom jeziku.

Suradnja s afirmiranim glazbenicima i autorima poput: Vlaste Juretić, Ines Prajo, Arijana Kunštek, Dean Orešković, Tihomir Preradović, Rossanom Bubola, Ivom Popesskićem, Ivanom Perkušićem i dr., dovodi je na ovogodišnji 23. Marko Polo Fest u Korčulu gdje će se predstaviti skladbom ”Sunce moje ukradeno” za koju glazbu i aranžman potpisuje vrsni glazbenik producent i aranžer Robert Grubišić a tekst Vlasta Juretić autorica čuvene skladbe ”Vilo moja”.

Detaljnije  TS ''MJESEČEVE SJENE'' NA MARKO POLO FEST-u KORČULA 2023.

PREDSTAVLJANJE CRISTINE LUBIANE:

”Aleluja” live – https://youtu.be/h70ejLVl2kM

”Voli me” – https://youtu.be/RPgkFgl5Jbc

”L’amore” – https://youtu.be/VWDbUfnwcvc

         

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE